Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Νετανιάχου: Νέες διαπραγματεύσεις για Γκιλάντ Σαλίτ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι άρχισαν εκ νέου επαφές για την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται από τη Χαμάς από το 2006.

“Οι επαφές για την απελευθέρωση του Γκιλάντ [Σαλίτ] ξεκίνησαν εκ νέου […] Γίνονται πολλές μυστικές προσπάθειες”, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαίωσε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι “οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ συνεχίζονται”.

Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία των έμμεσων διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα της Αιγύπτου και ενός γερμανού διαμεσολαβητή, για την ανταλλαγή του κρατουμένου από τη Χαμάς Γκιλάντ Σαλίτ με 1.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχαρονότ, ο γερμανός διαμεσολαβητής μετέβη πριν από δύο εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, όπου και συναντήθηκε με τους υπευθύνους της Χαμάς.

Ερωτηθείς ωστόσο από το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, ο πατέρας του Γκιλάντ, Νόαμ Σαλίτ, δήλωσε ότι απ’ όσο γνωρίζει “δυστυχώς δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την άλλη πλευρά [Χαμάς]”.Σύμφωνα με τον κ. Σαλίτ, “δεν υπάρχει η παραμικρή πρόοδος και όλα έχουν μπλοκάρει. Γίνονται προσπάθειες, αλλά τίποτα το καινούριο, διότι σε τελική ανάλυση είναι θέμα του Πρωθυπουργού [Μπ. Νετανιάχου] να λάβει τις καλές αποφάσεις” στο θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε