Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νετανιάχου: “Χεζμπολάχ και Ιράν σχεδίαζαν την τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο”

Νετανιάχου: “Χεζμπολάχ και Ιράν σχεδίαζαν την τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο”

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου κατηγορεί Χεζμπολάχ και Ιράν ότι σχεδίαζαν “τρομοκρατική επίθεση” εναντίον πολιτών της χώρας του στην Κύπρο

   Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε την Χεζμπολάχ του Λιβάνου και το Ιράν ότι συνωμότησαν για επιτεθούν σε πολίτες της χώρας του στην Κύπρο, μετά τη σύλληψη από τις κυπριακές αρχές –με βάση πληροφορίες που τους διαβίβασε η Μοσάντ– ενός Σουηδού υπηκόου λιβανικής καταγωγής.

   Ο ύποπτος συνελήφθη στη Λευκωσία την 7η Ιουλίου. Συνελήφθη διότι παρακολουθούσε Ισραηλινούς τουρίστες και πάνω του βρέθηκαν σημειώσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι κυπριακές αρχές. Μέχρι στιγμής, δεν του έχει ασκηθεί δίωξη.

   Σε ανακοίνωσή του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε το επεισόδιο “απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από τη Χεζμπολάχ εναντίον ενός ισραηλινού στόχου στην Κύπρο”. Κατηγόρησε το Ιράν, κύριο υποστηρικτή της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης, ότι έχει την συνολική ευθύνη.

   “Αυτή η τρομοκρατία ασκείται υπό την αιγίδα του Ιράν. Είναι μέρος του ιρανικού σχεδίου”, υποστήριξε ο Νετανιάχου.

   Η Χεζμπολάχ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την κατηγορία του Νετανιάχου, ο οποίος εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή χθες το απόγευμα.

   Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά είπε ότι οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας πριν δώσουν περισσότερα στοιχεία στην δημοσιότητα. “Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και λεπτή υπόθεση και οι όποιες δηλώσεις μπορεί να βλάψουν” την έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συναγερμός στην Κύπρο για τρομοκρατικό χτύπημα – Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την αποτροπή του χτυπήματος! – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε