Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

New… entry στο «Ρούμπι-γκέιτ» – Το νέο πρόσωπο το σκάνδαλο, σφίγγει ο κλοιός για Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS

Πρόκειται για την ηθοποιό Σάρα Τομάζι, που φέρεται να συμμετείχε στα πάρτι του Ιταλού πρωθυπουργού και να αντάλλασσε δεκάδες sms με τον «καβαλιέρε».

Η Τομάζι συγκεντρώνει πλέον την προσοχή της εισαγγελικής έρευνας κυρίως για τη στενή σχέση που φαίνεται πως διατηρούσε με τον Μπερλουσκόνι. Η Ναπολιτάνα ηθοποιός και σουμπρέτα προσπάθησε αρχικά να διαψεύσει ότι αντάλλαξε μηνύματα με τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι έχασε το κινητό μέσα σε ταξί και δεν ξέρει ποιος μπορεί να το χρησιμοποίησε.

Οι εισαγγελείς, όμως, δεν έχουν πεισθεί και ετοιμάζονται να της ζητήσουν να καταθέσει για να εξακριβώσουν, μεταξύ άλλων, κατά πόσον οι σχέσεις της με τον Μπερλουσκόνι τη βοήθησαν στην επαγγελματική της εξέλιξη και αν η ίδια είχε επαφές με γνωστά μέλη της Καμόρα.

Και όλα αυτά ενώ εντός των επόμενων 28 ωρών πρόκειται πιθανότατα να επισημοποιηθεί το αίτημα για παραπομπή σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Κατηγορία που συνδέεται άμεσα με το τηλεφώνημα με το οποίο, τον περασμένο Μάιο, ζήτησε από την αστυνομία του Μιλάνου να αφεθεί ελεύθερη η Ρούμπι Καρίμα.

«Είμαστε αρμόδιοι να τον δικάσουμε, διότι ο Μπερλουσκόνι δεν παρενέβη ως πρωθυπουργός, αλλά ως απλός πολίτης. Και αυτό αποδεικνύεται και από τον ίδιο, ο οποίος τόνισε ότι θέλησε να στηρίξει, ανθρώπινα, την συγκεκριμένη κοπέλα”, επιμένουν, σύμφωνα με τον Τύπο, οι Ιταλοί δικαστικοί.

Αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί, είναι αν θα καταφέρει, τελικά, να υπερισχύσει η στρατηγική των συνηγόρων υπεράσπισης του πρωθυπουργού, που επιμένουν ότι αρμόδιο για την υπόθεση είναι ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς. Αν η εισαγγελία του Μιλάνου κριθεί αναρμόδια, για να μπορέσει να δικαστεί ο Ιταλός πρωθυπουργός από ειδικό δικαστήριο θα πρέπει να δώσει την άδεια το ιταλικό κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, οι υπεύθυνοι του «μοβ κινήματος», το οποίο ζητάει την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τόνισαν, με δηλώσεις τους στον Τύπο, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα κυριακάτικα επεισόδια, έξω από την βίλα του Άρκορε.

Οι συντονιστές του κινήματος δήλωσαν ότι η διαμαρτυρία τους ήταν απόλυτα ειρηνική και στις συγκρούσεις με την αστυνομία ενεπλάκησαν μόνον μέλη των ακροαριστερών «κοινωνικών κέντρων».

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δυο άτομα συνελήφθησαν και θα δικασθούν άμεσα, ενώ ένας διαδηλωτής και τρεις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά. Όπως τονίζουν οι αναλυτές, όλοι ελπίζουν τώρα να διεξαχθεί ειρηνικά η μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας, που έχει προγραμματισθεί για την επόμενη Κυριακή από γυναικείες οργανώσεις, κόμματα και εφημερίδες της κεντροαριστεράς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε