Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Νικ Κλεγκ: “Το πακέτο λιτότητας της Βρετανίας θα πετύχει”

REUTERS
Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ απέρριψε ως “ανοησίες” τις εκτιμήσεις ενός ισχυρού think tank για το πακέτο λιτότητας που ανακοινωσε η κυβέρνηση.
 

Το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών (IFS) ανακοίνωσε ότι με εξαίρεση το 2% των πλουσίων, το πενταετές πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης θα πλήξει τους μισούς εργαζόμενους που έχουν τα λιγότερα έσοδα.
 
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Guardian , ο Νικ Κλεγκ, ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε να λάβει μέτρα που είναι πέραν της φορολογίας και των περικοπών στις κοινωνικές παροχές.
 
Ο Κλεγκ πρόσθεσε ότι το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών, που προειδοποίησε ότι εκείνοι που πλήττονται από τα μέτρα είναι οι οικογένειες με παιδιά, δεν έλαβε υπόψη παράγοντες όπως οι δημόσιες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη των παιδιών. “Διαφωνούμε ριζικώς με το IFS”, αναφέρει ο Κλεγκ στη συνέντευξή του.
 
Είναι λάθος να εκτιμάς το πόσο δίκαια είναι τα μέτρα “μέσα από ένα μόνο πρίσμα, όπως είναι το φορολογικό σύστημα και τα επιδόματα. Είναι απολύτως ανόητο να έχεις αυτό το μέτρο”, αναφέρει ο Κλεγκ στη συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι “οι πλουσιότεροι πληρώνουν περισσότερα”.
 
Παραδέχτηκε πάντως ότι η απόφαση να αυξηθούν τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια ήταν δύσκολη, δεδομένου ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είχαν υποσχεθεί προεκλογικώς ότι θα αντετίθεντο σε μία τέτοια ενέργεια.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε