Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νίκη για Ομπάμα

Ικανοποιημένη η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι αποχωρεί μετά την υπερψήφιση του νόμου για την υγεία ΦΩΤΟ REUTERS

Εγκρίθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας

  γεγονός που πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν, ήδη, νίκη για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
  Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ονομαστική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 220 ψήφοι υπέρ -περιλαμβανομένης και της ψήφου ενός Ρεπουμπλικανού- και 215 κατά.

 Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ασφαλιστική κάλυψη για σχεδόν όλους τους αμερικανούς και προσπαθεί να άρει αδικίες όπως η άρνηση των ασφαλιστικών εταιριών να προσφέρουν υπηρεσίες σε ή να καλύπτουν τα ιατρικά κόστη στους ανθρώπους που έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

    Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές επέκριναν το κόστος της μεταρρύθμισης, που υπολογίζεται στο 1 τρις δολάρια, την επιβολή νέων φόρων στους πλουσίους, και την “υπερβολική” κυβερνητική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα της ασφάλισης και των υπηρεσιών υγείας.

    Οι Δημοκρατικοί πανηγύρισαν όταν καταγράφηκε η 218η ψήφος και ξανά όταν η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

    Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη Γερουσία, όπου η συζήτηση έχει “κολλήσει” εδώ και εβδομάδες, καθώς ο ηγέτης της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ αναζητεί την διατύπωση που θα επιτύχει τη συγκέντρωση των 60 ψήφων που απαιτούνται.

  Αμέσως μετά οι διαφορετικές εκδοχές του νομοσχεδίου που υιοθετούνται στη Βουλή και στη Γερουσία πρέπει να “συγκεραστούν” και η τελική εκδοχή να εγκριθεί και από τα δύο σώματα πριν σταλεί στον πρόεδρο Ομπάμα που θα υπογράψει το νόμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε