Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νίκη για τον Ομπάμα η μεταρρύθμιση της Wall Street

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σημαντική νίκη για τον Μπαράκ Ομπάμα και μάλιστα την παραμονή της Συνόδου της G20 στον Καναδά θεωρείται η αναθεώρηση των κανονισμών της Wall Street.

Ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε περισσότερο από 21 ώρες, οι αμερικανοί βουλευτές ενέκριναν την –ιστορική κατά πολλούς- μεταρρύθμιση των χρηματοπιστωτικών κανονισμών. Η αναθεώρηση των κανονισμών της Wall Street θα μειώσει τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού τομέα και θα τον επιβαρύνει με αυστηρότερους ελέγχους και περιορισμούς.

Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να λάβει τελική έγκριση από αμφότερα τα σώματα του Κογκρέσου πριν γίνει νόμος με την υπογραφή του Ομπάμα. Έτσι η Wall Street έχει μια τελευταία ευκαιρία να αναπτύξει στο Λόφο του Καπιτωλίου το στρατό της από λομπίστες.

Η διαδικασία αναμένεται ότι θα είναι ταχεία και η μεταρρύθμιση μπορεί να βρίσκεται στο γραφείο του Ομπάμα για υπογραφή πριν από τις 4 Ιουλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μόνο ικανοποιημένος μπορούσε να είναι από την εξέλιξη και έκρινε ότι η μεταρρύθμιση αποσκοπεί να καταστήσει περισσότερο υπεύθυνη τη Wall Street». «Βρισκόμαστε ενόψει της υιοθέτησης της πιο ισχυρής χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, τη δεκαετία του 1930».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε