Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νίξον: “Κάθε μέρα και κάθε νύχτα θέλω να είμαι μαζί σου”!

Μια από τις επιστολές του Νιξον....ΦΩΤΟ REUTERS

Ερωτικές επιστολές από τα μαθητικά χρόνια του νεαρού Ρίτσαρντ Νίξον και της γυναίκας που αργότερα θα παντρευόταν εκτίθενται στη Βιβλιοθήκη του πρώην προέδρου και αποκαλύπτουν την ποιητική του πλευρά.

Οι χειρόγραφες επιστολές που γράφτηκαν στο διάστημα 1938-1940 περιλαμβάνουν εξομολογήσεις αγάπης με τον Νίξον να λέει στην Πατ Ράιαν (το πατρικό της μετέπειτα συζύγου του) ότι “τίποτα καλύτερο δεν μου έχει συμβεί μέχρι τώρα” από το ότι την ερωτεύτηκε.

    “Κάθε μέρα και κάθε νύχτα θέλω να σε βλέπω και να είμαι μαζί σου. Κι ωστόσο δεν αισθάνομαι εγωιστική κτητικότητα ή ζήλεια. Στην πραγματικότητα, πάντα θα θέλω να ζεις όπως ακριβώς επιθυμείς–γιατί αν δεν το κάνεις, τότε θα αλλάξεις και δεν θα είσαι εσύ”, γράφει ο Νίξον σε μια από τις επιστολές του, που αποτελούν τμήμα της έκθεσης η οποία φιλοξενείται από την Προεδρική Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Νίξον.

    Ο Νίξον διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1969 ως το 1974 και παραιτήθηκε εξαιτίας της ανάμειξής του στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Έναν μήνα αργότερα, ο διάδοχός του πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ του απένειμε χάρη. Η σύζυγός του πέθανε το 1994.

    Οι επιστολές αποδεικνύουν την δυνατή σχέση του ζευγαριού την εποχή που γνωρίστηκαν το 1938. Παντρεύτηκαν το 1940 σχεδόν τρεις δεκαετίες προτού ο Νίξον γίνει πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε