Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νοίκιασε ταξί από το Οσλο για τις Βρυξέλλες για ν’ αποφύγει την ηφαιστειακή τέφρα!

Νοίκιασε ταξί από το Οσλο για τις Βρυξέλλες για ν’ αποφύγει την ηφαιστειακή τέφρα!

 Η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία που προκάλεσε την ακύρωση σχεδόν όλων των πτήσεων

στη βόρεια Ευρώπη, δεν κατάφερε να κρατήσει εγκλωβισμένο στο Όσλο τον πρώην “Μόντι Πάιθον” Τζον Κλιζ, ο οποίος αποφάσισε να πάρει ταξί από τη νορβηγική πρωτεύουσα μέχρι… τις Βρυξέλλες, μετέδωσε σήμερα το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

    “Δοκιμάσαμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις, αλλά δεν υπήρχε θέση ούτε σε τρένο, ούτε σε πλοίο. Τότε ο εξαίρετος βοηθός μου έκρινε ότι το πιο απλό θα ήταν να πάρω ταξί”, δήλωσε ο Κλιζ τηλεφωνικώς στο νορβηγικό δίκτυο.

    Και το τίμημα; Η κούρσα των 1.500 χιλιομέτρων στοιχίζει περισσότερες από 30.000 κορώνες (3.800 ευρώ), προσέθεσε ο Κλιζ, ο οποίος βρισκόταν στη νορβηγική πρωτεύουσα για να μετάσχει σ’ ένα τοκ-σόου.

    Το ταξί αναχώρησε από το Όσλο λίγο μετά τις 08:00 σήμερα το πρωί και ο Κλιζ είχε συνεπιβάτες άλλους τρεις οδηγούς που θα οδηγούσαν εκ περιτροπής.

    “Θα είναι ενδιαφέρον. Δεν βιάζομαι”, σημείωσε ο Κλιζ, ο οποίος ελπίζει να βρίσκεται στο Λονδίνο κάποια στιγμή μέχρι αύριο το απόγευμα στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

    Στη βρετανική πρωτεύουσα θα μεταβεί μέσω του Eurostar από τις Βρυξέλλες.

    “Σκεφτόμουν αυτό το αστείο, που σίγουρα θα ξέρετε: Πώς να κάνετε τον Θεό να γελάσει; Μιλήστε του για τα σχέδιά σας”, είπε.

    Την ώρα που η πλειοψηφία των πτήσεων στη βόρεια Ευρώπη έχει ακυρωθεί, πολλοί ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στις σκανδιναβικές χώρες στρέφονται στα ταξί, ακόμη και για μεγάλες διαδρομές, όπως είναι το ταξίδι Όσλο-Παρίσι, για το οποίο μίσθωσε ταξί ένας πελάτης στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε