Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Νόμος θα απαγορεύει το κλείσιμο εργοστασίων στη Γαλλία

Νόμος θα απαγορεύει το κλείσιμο εργοστασίων στη Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει έναν νόμο πριν από το τέλος του έτους που θα αναγκάζει τις εταιρείες που σκοπεύουν να κλείσουν εργοστασιακές τους μονάδες να τις πωλούν σε εναλλακτικούς διαχειριστές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ.

Η ενέργεια αυτή γίνεται τη στιγμή που η σοσιαλιστική κυβέρνηση πασχίζει να αποτρέψει το μόνιμο κλείσιμο δύο αδρανών σήμερα χαλυβουργικών μονάδων στη βορειοανατολική Γαλλία, οι οποίες συμβολίζουν μια βιομηχανική παρακμή την οποία ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει.

Ο νόμος αυτός θα ορίζει ένα νομικό πλαίσιο που θα αναγκάζει εταιρείες, όπως η εταιρεία παραγωγής χάλυβα ArcelorMittal, να παραδίδουν τις εργοστασιακές μονάδες που θέλουν να αφήσουν αδρανείς σε αγοραστές που θα καταβάλουν ένα ποσό, το οποίο θα καθορίζεται από τα δικαστήρια, πρόσθεσε ο Μοντεμπούρ.

“Η ενέργεια αυτή έχει πάρει το δρόμο της. Ένας νόμος για την εξαγορά βιομηχανικών εγκαταστάσεων θα ψηφιστεί πριν από το τέλος του έτους. Αυτό θα πάρει λιγότερο από τρεις μήνες”, δήλωσε ο Μοντεμπούρ στο δίκτυο BFM TV.

Ο Μοντεμπούρ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών που καταβάλει η κυβέρνηση για να αποτρέψει την ArcelorMittal να κλείσει δύο μονάδες της χαλυβουργίας της στη Φλοράνζ, στη Γαλλία. Οι μονάδες αυτές έχουν τεθεί σε αδράνεια για 14 μήνες λόγω κορεσμού της αγοράς.

Ο Ολάντ, ο οποίος δεσμεύτηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία το Μάιο για την αναβίωση της γαλλικής βιομηχανίας, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με ένα κύμα απολύσεων και έχει δηλώσει στην ArcelorMittal ότι θέλει οι μονάδες αυτές να ξαναρχίσουν να λειτουργούν με μια επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ ή να πωληθούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε