Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νορβηγία: Ο Μπρέιβικ θέλει να εξεταστεί από Ιάπωνα ψυχίατρο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο μακελάρης της Νορβηγίας ταυτίζεται με την έννοια της τιμής των Ιαπώνων και θεωρεί πως ένας Ιάπωνας θα τον καταλάβει περισσότερο από έναν Ευρωπαίο.

Ο κατηγορούμενος για τη διπλή επίθεση της 22ας Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Naeringsliv, ζήτησε να εξεταστεί από Ιάπωνα ειδικό.

Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ, Γκέιρ Λίπσταντ, δήλωσε ότι ο πελάτης του θέλει να εξεταστεί από ψυχίατρο από την Ιαπωνία γιατί ταυτίζεται με την έννοια της τιμής των Ιαπώνων. «Πιστεύει ότι ένας Ιάπωνας θα τον καταλάβαινε πολύ περισσότερο από έναν ευρωπαίο» είπε.

Ωστόσο, η αστυνομία απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου.

Δύο Νορβηγοί ψυχίατροι επελέγησαν για να εξετάσουν τον ύποπτο, κάτι που έχει προγραμματιστεί ίσως και για το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Παλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι.

Ο 32χρονος Μπρέιβικ θεωρούσε τον εαυτό του ηγέτη του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών στη Νορβηγία και ήθελε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας με τον ίδιο επικεφαλής, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Στη φυλακή όπου κρατείται ο Μπρέιβικ τελεί υπό μόνιμη φρούρηση ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να θέσει τέρμα στη ζωή του. Επίσης ελέγχεται το φαγητό του, το οποίο παρασκευάζεται από το προσωπικό της φυλακής και από κρατούμενους ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τον δηλητηριάσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα του Όσλο, VG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γράμμα ενός 16χρονου στον μακελάρη της Νορβηγίας

Αποσύρονται video games στη Νορβηγία!

Είχε ετοιμάσει κι άλλες επιθέσεις ο Μπρέιβικ – Τον Νοέμβριο η ψυχιατρική έκθεση

Μια εβδομάδα μετά, η Νορβηγία θάβει τους νεκρούς της – 77 τα θύματα του μακελειού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε