Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νοσοκόμα απήγαγε για 12 ώρες νεογέννητο

Νοσοκόμα απήγαγε για 12 ώρες νεογέννητο

Αίσθηση προκαλεί στην ιταλική κοινή γνώμη η είδηση πως 42χρονη νοσοκόμα απήγαγε για 12 ώρες νεογέννητο από το νοσοκομείο της περιοχής Νοτσέρα Ινφεριόρε, λίγο έξω από τη Νάπολη.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, σήμανε συναγερμός, οι αστυνομικές αρχές ετοίμασαν σκίτσο με τα χαρακτηριστικά της γυναίκας και τα δημόσια και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια της Ιταλίας ζήτησαν από τους πολίτες να συνεργασθούν προς επίλυση της υπόθεσης.

Η νοσοκόμα, απομάκρυνε το νεογέννητο Λούκα από το δωμάτιο του νοσοκομείου στο οποίο βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του. Προέβαλε ως δικαιολογία ότι έπρεπε να το συνοδεύσει στον παιδίατρο για μια σύντομη επίσκεψη. Βλέποντας όμως ότι το μωρό δεν επέστρεφε, η μητέρα του, Αναλίζα Φορτουνάτο, ζήτησε εξηγήσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου, που δεν γνώριζε, βεβαίως, τίποτα για τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Έγινε αμέσως σαφές ότι επρόκειτο για απαγωγή και οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Νοτσέρα Ινφεριόρε.

Ύστερα από λίγες ώρες, βράδυ της Δευτέρας, γείτονας της 42χρονης νοσοκόμας Αναρίτα Μπουνοκόρε, ο οποίος είδε το σκίτσο της στις ειδήσεις, κατάλαβε ότι το βρέφος βρισκόταν στο διαμέρισμα δίπλα στο δικό του. Ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες, ύστερα από μισή ώρα, πραγματοποίησαν έφοδο, μπλοκάροντας την πόρτα και τα παράθυρα του διαμερίσματος της 42χρονης.

Όπως δήλωσε στους ανακριτές η νοσοκόμα-απαγωγέας, η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο Καρνταρέλι της Νάπολης, κυοφορούσε αγοράκι και πρόσφατα απέβαλε πρόωρα το έμβρυο. Σχεδίασε, λοιπόν, να παρουσιάσει τον νεογέννητο Λούκα ως δικό της παιδί. Κατάφερε, μάλιστα, να γίνει πιστευτή, τόσο από τις δύο κόρες της, όσο και από τον σύντροφό της.

Η μητέρα τού Λούκα ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να συγχωρέσει την Μπουονοκόρε, διότι δεν έκανε κακό στο μωρό, και, αντιθέτως, του έδωσε και να φάει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε