Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Νοθευμένο ποτό σκότωσε 51 ανθρώπους

Νοθευμένο ποτό σκότωσε 51 ανθρώπους

51 άνθρωποι έσασαν τη ζωή τους και πάνω από 370 υποφέρουν από δηλητηρίαση από το Σάββατο στην Τρίπολη της Λιβύης, αφού κατανάλωσαν αλκοόλ νοθευμένο με μεθανόλη.

Και νέοι θάνατοι που οφείλονται σε κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ καταγράφηκαν σήμερα στην Τρίπολη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 51, ενώ 378 άλλοι άνθρωποι πάσχουν από δηλητηρίαση από το Σάββατο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Λιβύης.

“Ο αριθμός των θυμάτων από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ αυξήθηκε… ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό σε 51 νεκρούς”, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του υπουργείου, Άμαρ Μοχάμεντ Άμαρ διευκρινίζοντας ότι “ο αριθμός των περιστατικών δηλητηρίασης έχει φτάσει τα 378”.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 16 θανάτους και 310 περιστατικά δηλητηρίασης, από πέντε θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες. Το υπουργείο Υγείας είχε προειδοποιήσει ότι ο αριθμός υπήρχε κίνδυνος να αυξηθεί.

Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στη Λιβύη, αλλά παρ’ όλα αυτά το λαθραίο αλκοόλ τροφοδοτεί τη μαύρη αγορά.

Ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας του Ιατρικού Κέντρου της Τρίπολης, Γιούσεφ Αλ Ουάφι, δήλωσε χθες Κυριακή ότι “οι προκαταρκτικές εξετάσεις αποκάλυψαν συμπτώματα δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ που περιείχε μεθανόλη, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση και επιληπτικές κρίσεις, καθώς και το θάνατο του θύματος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγάκια σε ενημερώνουν πότε να σταματήσεις να πίνεις – ΒΙΝΤΕΟ

Το σχέδιο του υπουργείου για τους ανήλικους που καταναλώνουν αλκοόλ

Γιάννενα: ”Φοιτήτριες κάνουν στοματικό σεξ στις τουαλέτες για ένα ποτό”!

Οι κρυφές θερμίδες του αλκοόλ! Υπολογίστε τις!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε