Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Νταϊάνα: Σοκαριστική εξομολόγηση της αδερφής της – “Ξέραμε πως ήταν νεκρή”

-Συγκλονίζει η αδερφή της πριγκίπισσας Νταϊάνα μιλώντας για τη στιγμή που έμαθαν για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα
-Τη στοιχειώνουν μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της, τα αναπάντητα ερωτηματικά για τη μοιραία νύχτα στο Παρίσι
-Ο θυμός για τα μέσα που μετέδιδαν πως τραυματίστηκε και θα αναρρώσει ενώ στην οικογένεια ήξεραν πως είχε πεθάνει

Μνήμες της πριγκίπισσας Νταϊάνα ξυπνούν σε όλο τον κόσμο λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό της. Τα αναπάντητα ερωτηματικά για το μοιραίο τροχαίο της θλιμμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα στοιχειώνουν την αδερφή της. Η Lady Sarah McCorquodale θυμάται ότι ήταν πάντα απόλυτη για τη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Το μοιραίο βράδυ στο Παρίσι όμως ούτε η πριγκίπισσα Νταϊάνα ούτε ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγέντ φορούσαν ζώνη ασφαλείας. Τα αναπάντητα ερωτηματικά για το μοιραίο τροχαίο στοιχειώνουν την 62χρονη Lady Sarah McCorquodale. Γιατί να μη φορά ζώνη ασφαλείας το βράδυ της 31ης Αυγούστου του 1997.

https://www.youtube.com/watch?v=M759nLMnBEo

Όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε εκτός πορείας και συγκρούστηκε σε κολόνα στο τούνελ Pont de l’Alma, ούτε ο οδηγός Henri Paul φορούσε ζώνη ασφαλείας. Όπως ακριβώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγέντ. Και οι τρεις πέθαναν το μοιραίο βράδυ.

“Ήταν απόλυτη στο να βάζει ζώνη ασφαλείας. Γιατί δεν το έκανε εκείνο το βράδυ; Δεν θα μάθω ποτέ”, δηλώνει στο ντοκιμαντέρ του BBC η αδερφή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα. Μοναδικός επιζών ο σωματοφύλακάς της Trevor Rees-Jones. Ήταν και ο μόνος που φορούσε ζώνη ασφαλείας. Παρά τους σοβαρά τραύματά του κατάφερε να σωθεί.

Η έρευνα που διενεργήθηκε το 2008 για τον θάνατο της πριγκίπισσας του λαού διαπίστωσε ότι στον θάνατό της συνέβαλε το γεγονός πως δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Κύρια αιτία όμως η οδήγηση του Henri Paul. Είχε διαπιστωθεί πως τα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του ήταν πάνω από το επιτρεπτό όριο.

https://www.youtube.com/watch?v=s0jMjqzzrnw

Οι εφιαλτικές ώρες μετά το τροχαίο της Νταϊάνα

Η μεγαλύτερη αδερφή της Νταϊάνα μίλησε για το μαρτύριο που πέρασε όταν άκουσε τα δελτία ειδήσεων να αναφέρουν ότι η πριγκίπισσα τραυματίστηκε αλλά αναμένεται να γίνει καλά. Ήξερε και εκείνη και η οικογένειά της πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν νεκρή. Οι αρχικές αναφορές για το τροχαίο ήθελαν την Νταϊάνα σοβαρά τραυματισμένη να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε σχεδόν τέσσερις ώρες αργότερα.

“Ήταν μια περίοδος δύο ωρών και μιλούσα με άλλα μέλη της οικογένειάς μου. Έμαθα ότι δεν τα κατάφερε. Αυτές τις δύο ώρες οι παρουσιαστές σε όλα τα κανάλια ειδήσεων έλεγαν ότι είναι τραυματισμένη και πως αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτό με είχε θυμώσει πολύ”.

Ο αδερφός της Νταϊάνα Earl Spencer αρχικά πίστευε ότι πρόκειται για ασήμαντο τροχαίο. Ήταν στη Νότια Αφρική και τον πήρε τηλέφωνο η αδερφή του Lady Jane Fellowes για να τον ενημερώσει πως ήταν πιο σοβαρό. Ο Earl Spencer μίλαγε με την αδερφή του όταν ο σύζυγός της Lord Robert Fellowes της είπε ότι πέθανε η Νταϊάνα. Τότε ο Lord Robert Fellowes ήταν γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ. “Η αδερφή μου Jane με πήρε ξανά και μου είπε ότι έμοιαζε πολύ σοβαρό. Κάποια στιγμή άκουσα από την άλλη γραμμή τον άντρα της να λέει “ωχ όχι”. Μετά η Jane μου είπε: “φοβάμαι ότι αυτό ήταν”.

Στο ντοκιμαντέρ του BBC περιλαμβάνονται και συνεντεύξεις με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Είναι το τρίτο πρόγραμμα που οι δύο πρίγκιπες μιλάνε για τον θάνατο της μητέρας τους μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

https://www.youtube.com/watch?v=xWOIfoWdCdw

https://www.youtube.com/watch?v=rMqOUcSglIg

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις