Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ντάστιν Χόφμαν: Ξεγυμνώθηκε σε 16χρονη φίλη της κόρης του – «Ένιωσα ότι με βίασε με τα δάχτυλα»

Ντάστιν Χόφμαν

Οι καταγγελίες σε βάρος του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου στο Χόλιγουντ. Στο στόχαστρο και ο διάσημος ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν.

Η Cori Thomas, φίλη της κόρης του Ντάστιν Χόφμαν, ήταν μόλις 16 ετών όταν γνώρισε τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό. Υποστηρίζει πως η Karina, ο Ντάστιν Χόφμαν και η ίδια πέρασαν μαζί το μοιραίο απόγευμα. Πήγαν για δείπνο και μετά την έπεισε να γυρίσει μαζί τους στο ξενοδοχείο.

Η κόρη του έφυγε και επέστρεψε σπίτι. Έμεινε μόνη της μαζί με τον τότε 43χρονο ηθοποιό. Η Cori Thomas υποστηρίζει πως βγήκε από το μπάνιο και έμεινε γυμνός. Φέρεται να έκανε σεξουαλικά σχόλια και της ζήτησε να του τρίψει τα πόδια. Μέχρι που έφτασε η μητέρα της για να την πάρει.

“Στεκόταν εκεί γυμνός. Νομίζω σχεδόν κατέρρευσα στην πραγματικότητα. Ήταν η πρώτη φορά που είχα δει γυμνό άντρα. Ήμουν τρομοκρατημένη. Δεν ήξερα τι να κάνω. Πήρε τον χρόνο του μέχρι να ξανατυλιχθεί με την πετσέτα του”.

Όταν της ζήτησε να του κάνει μασάζ στα πόδια, ως αφελής έφηβη το έκανε. “Δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα ότι μπορούσα να πω όχι οπότε το έκανα. Και συνέχισε να μου λέει “είμαι γυμνός. Θέλεις να δεις;”.

Προσποιήθηκε πως δεν άκουσε τα σεξουαλικά σχόλια και ευτυχώς χτύπησε το τηλέφωνο. Είχε φτάσει η μητέρα της για να την πάρει. Ένιωσε ταπεινωμένη από το περιστατικό και δεν είπε στη μητέρα της, τη δικηγόρο Zuleika Thomas, τι είχε συμβεί. Εκείνη ωστόσο πάντα υποψιαζόταν ότι είχε συμβεί κάτι.

Η επιτυχημένη σήμερα θεατρική συγγραφέας και μητέρα ενός παιδιού αισθάνθηκε έτοιμη να μιλήσει για το συμβάν 7 χρόνια μετά σε συγγενικό της πρόσωπο. Ήταν μετά τη γέννηση της κόρης της. Είπε μόνο πρόσφατα τι είχε συμβεί στη μητέρα της και ποτέ δεν το είχε αποκαλύψει στην κόρη του Karina. Οι δυο τους είχαν παραμείνει στενές φίλες. Η Karina μάλιστα ήταν και παράνυμφος στον γάμο της.

Η παρενόχληση από τον Ντάστιν Χόφμαν

Η Thomas είναι μόνο μία από τις πολλές γυναίκες που κατηγορούν τον Ντάστιν Χόφμαν για ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια. Η Melissa Kester υποστηρίζει πως της είχε επιτεθεί ο Ντάστιν Χόφμαν όταν ηχογραφούσε για την ταινία Ishtar στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Η Kester δούλευε στο στούντιο όπου ο Ντάστιν Χόφμαν έκανε φωνητικά στα τραγούδια για την ταινία. Είχε συναντήσει τον ηθοποιό αρκετές φορές στο παρελθόν. Στην τρίτη τους συνάντηση συνειδητοποίησε πως ενώ στέκονταν μαζί στον θάλαμο ηχογράφησης την άγγιξε στα γεννητικά της όργανα.

“Είχε βάλει τα δάχτυλά του μέσα από το εσώρουχό της. Έβαλε τα δάχτυλά του μέσα μου. Και το χειρότερο ήταν ότι δεν ήξερα τι να κάνω. Απλά στάθηκα. Πάγωσα με την κατάσταση. Σκεφτόμουν “Θεέ μου, τι συμβαίνει”. Είναι σοκαριστικό όταν σου συμβαίνει”. Θυμάται ότι ο Ντάστιν Χόφμαν είχε μέσα της τα δάχτυλά του για 15 με 20 δευτερόλεπτα.

“Γέλασε κάπως. Τότε έτρεξα έξω και κάθισα στο μπάνιο. Έκλαιγα. “Θεέ μου”. Ένιωθα ότι με είχε βιάσει. Δεν υπήρχε προειδοποίηση. Δεν ήξερα ότι θα το έκανε αυτό”. Ο Ντάστιν Χόφμαν, όπως ανέφερε, της είχε τηλεφωνήσει μετά το περιστατικό. Μέχρι που του είπε να μην της μιλήσει ξανά. Είχε μιλήσει σε μια φίλη της για το περιστατικό χωρίς όμως να μοιραστεί μαζί της όλες τις λεπτομέρειες.

Ανώνυμη καταγγελία για τον Ντάστιν Χόφμαν

Μια άλλη γυναίκα, που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε στο Variety πως ο Ντάστιν Χόφμαν της επιτέθηκε στα πίσω καθίσματα αυτοκινήτου. Ήταν 22 ετών και εργαζόταν και εκείνη στην Ishtar. Προσφέρθηκε να τη γυρίσει σπίτι μετά από πάρτι για το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας. Είπε ότι κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο όταν έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα της και έβαλε τα δάχτυλά του μέσα της.

“Δεν ήξερα τι να κάνω. Μου χαμογελούσε. Είχα παγώσει. Ήμουν έξω από το σώμα μου”. Ήταν πολύ σοκαρισμένη και φοβισμένη να αντιδράσει. “Τι θα σκεφτούν για μένα; Ότι είμαι πόρνη αν πω κάτι; Τι να έλεγα; Είναι ο Τζάστιν Χόφμαν”. Όταν σταμάτησαν να την αφήσουν, της ψιθύρισε να πάει στο διαμέρισμά του και της έδωσε 20 δολάρια. Ήταν ακόμα σε σοκ. Πήγε στο διαμέρισμά του. Όταν έφτασε έκαναν όπως είπε συναινετικό σεξ.

“Συκοφαντικά ψεύδη” οι κατηγορίες για τον Ντάστιν Χόφμαν

Το Variety επικαλείται τον δικηγόρο του Χόφμαν, τον Μαρκ Νιουμπάουερ, ο οποίος χαρακτηρίζει “συκοφαντικά ψεύδη” τις κατηγορίες.

Τις τελευταίες έξι εβδομάδες, άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν τον ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, η οποία υποστηρίζουν ότι σημειώθηκε πριν από τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ο Ντάστιν Χόφμαν ζήτησε γραπτώς συγγνώμη από την πρώτη γυναίκα, η οποία ήταν έφηβη και μαθητευόμενη στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς του 1985 “Ο θάνατος του εμποράκου”.

Στη γραπτή του συγγνώμη που εξέδωσε την 1η Νοεμβρίου, ο Ντάστιν Χόφμαν αναφέρει ότι η συμπεριφορά που περιγράφουν οι καταγγέλλουσες “δεν ανταποκρίνεται στο ποιός είναι”. Ως προς τις άλλες κατηγορίες αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Ντάστιν Χόφμαν έχει βραβευτεί με Όσκαρ για τις ταινίες “Ο Άνθρωπος της Βροχής” και “Κράμερ εναντίον Κράμερ”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις