Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ντεράα: 20 νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

  Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον της πόλης Ντεράα, στα νότια της χώρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων, καθώς η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εντείνει τις προσπάθειές της να καταστείλει το κίνημα αμφισβήτησής του, το οποίο αύριο συμπληρώνει ένα χρόνο.

  Δεκατρείς άμαχοι και επτά λιποτάκτες του στρατού σκοτώθηκαν στην πόλη αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο οποίος πρόσθεσε πως πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, όμως δεν μπόρεσαν να απομακρυνθούν από την πόλη εξαιτίας των ελεύθερων σκοπευτών.

    Συνολικά 28 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σήμερα στη Συρία, οι 22 εξ αυτών στη Ντεράα.

    Νωρίτερα σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν δήλωσε σήμερα ότι έλαβε απάντηση από τη Δαμασκό μετά τις προτάσεις που υπέβαλε στον Άσαντ το Σαββατοκύριακο, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται ερωτήματα και ζητεί να του δοθούν διευκρινίσεις, όπως είπε ένας εκπρόσωπός του.

    Με την ευκαιρία της αυριανής πρώτης επετείου από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του Άσαντ, ο συριακός στρατός έχει αυξήσει τις επιθέσεις του στα προπύργια των εξεγερμένων, απομακρύνοντάς τους από την πόλη Ιντλίμπ και στέλνοντας περίπου 130 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στη Ντεράα, όπου είχαν σημειωθεί οι πρώτες διαδηλώσεις εναντίον του σύρου προέδρου ένα χρόνο πριν.

    Στο νότο ακτιβιστές δήλωσαν ότι κυβερνητικά στρατεύματα έχουν βομβαρδίσει κτίρια στη Ντεράα. “Χτυπούν τη γενέτειρα της επανάστασής μας”, δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Υπάρχουν επίσης αναφορές για τον βομβαρδισμό του χωριού αλ Τζανουντίεχ, στα βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ, αλλά και για πυρά του στρατού στην πόλη αλ Χάφα και τις γύρω περιοχές στις μεσογειακές ακτές της Συρίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε