Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ντοκιμαντέρ του MTV για τη σαουδαραβική νεολαία προκαλεί ταραχή

Ντοκιμαντέρ του MTV για τη σαουδαραβική νεολαία προκαλεί ταραχή

Το ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από το αμερικανικό μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV για την σαουδαραβική νεολαία, προκαλεί έντονες συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Οι συντηρητικοί αποφάσισαν να φέρουν το θέμα ενώπιον της δικαιοσύνης, και έχουν καταφύγει σε δικαστήριο της Τζέντα, εναντίον του ντοκιμαντέρ που προβάλλεται υπό τον τίτλο “Αντισταθείτε στην Εξουσία! Σαουδική Αραβία”. 

“Δεν θα επιτρέψουμε να χλευάζονται οι αξίες της σαουδαραβικής κοινωνίας και καταφεύγουμε στη δικαιοσύνη κατά του MTV”, δήλωσε ένας από τους πολίτες που προσέφυγαν κατά του MTV για το ντοκιμαντέρ. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντέλ Ραχμάν αλ-Χαζάα, δήλωσε ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα για το θέμα. 

Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει μεταδοθεί από το MTV Αραβία, που ανήκει στην αμερικανική τηλεοπτική αλυσίδα, αλλά αρκετοί Σαουδάραβες το έχουν δει στην ιστοσελίδα του καναλιού. Το πρόγραμμα δείχνει την καθημερινή ζωή των νέων στη Τζέντα, το λιμάνι που θεωρείται πιο συντηρητικό ακόμα και από την πρωτεύουσα του βασιλείου. Μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται η ιστορία μίας ομάδας νεαρών μουσικών που ασχολούνται με τη Heavy metal, οι οποίοι αγωνίζονται για να βρουν χώρο για να κάνουν πρόβες, παρόλο που το συγκεκριμένο είδος μουσικής θεωρείται “σατανικό” στη Σαουδική Αραβία. 

“Εκπλήσσομαι από τη συζήτηση που έχει προκληθεί, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν ότι οι προθέσεις μας και οι προθέσεις όσων συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ ήταν θετικές”, δήλωσε η Χάιντι Ίουινγκ, συμπαραγωγός του ντοκιμαντέρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε