Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντομινικ Στρος Καν ο πιο δημοφιλής στη Γαλλία

Ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινικ Στορς Καν
Ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινικ Στορς Καν

 

Στην χώρα μας σίγουρα δεν είναι πολύ δημοφιλής, στην Γαλλία όμως…είναι!

 

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν έχει αναδεχθεί ως η πλέον δημοφιλής προσωπικότητα της γαλλικής πολιτικής σκηνής σύμφωνα με τις δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες πυροδοτούν τις φημολογίες για το μέλλον του. Αλλά αν γινόταν μια τέτοια δημοσκόπηση στην Ελλάδα σίγουρα δεν θα ήταν και ο πιο…δημοφιλής! Και ο λόγος θα ήταν η οικονομική κρίση και τα μέτρα που ζητάνε οι ξένοι από την Ελλάδα.
 
Πάντως ο ίδιος ο Στρος Καν ήταν εξαιρετικά προσεκτικός σε ραδιοφωνική συνέντευξη του την περασμένη εβδομάδα όταν ρωτήθηκε εάν θα εγκατέλειπε τη θέση του στο διευθυντήριο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον για να επιστρέψει στη γενέτειρα του τη Γαλλία και να αντιπαρατεθεί πολιτικά στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί κατά τις εκλογές του 2012.
 
Ο Σαρκοζί βλέπει να ποσοστά του να μειώνονται τους τελευταίους μήνες ενώ η υποστήριξη στον Στρος Καν, βετεράνο των σοσιαλιστών, να αυξάνεται συνεχώς.
 
Δημοσκόπηση της Ifop για το Paris Match καταδεινύει ότι το 75% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για τον πνευματώδη Στρος Καν κατατάσσοντάς τον στην κορυφή των προσωπικοτήτων της χώρας μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, ο οποίος μετά την αποχώρηση του από την προεδρία εξαφανίστηκε από την πολιτική ζωή της χώρας.
 
Ο Σαρκοζί, αυτή τη στιγμή έχει την υποστήριξη του 38% της γαλλικής κοινής γνώμης, ποσοστό μειωμένο κατά 5% από τον Ιανουάριο, που τον κατατάσσει στην 34η θέση της μηνιαίας δημοσκόπησης δημοφιλίας.
 
Σε άλλη δημοσκόπηση από την BVA το 39% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση του Σαρκοζί ενώ το 56% δεν εγκρίνει το έργο του, το χειρότερο ποσοστό από τον Αύγουστο του 2008.
 
Σε ερώτηση ποιος πολιτικός θα ήθελαν να ασκεί μεγαλύτερη επιρροή στη Γαλλία ο Στρος Καν συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό, 53%, διαφορά εννέα ποσοστιαίων μονάδων από τον γάλλο πρόεδρο.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε