Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ντομινίκ Στρος Καν: ο σοσιαλιστής του ΔΝΤ με την Πόρσε – Δείτε ΦΩΤΟ

Σάλο και θύελλα αντιδράσεων από τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο έχει προκαλέσει η δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν τον κύριο ΔΝΤ να επιβιβάζεται σε μια πολυτελέστατη Πόρσε.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012. Εκεί, θα «κατέβει» ως υποψήφιος των σοσιαλιστών και ήδη θεωρείται από πολλούς ως ο διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία.

Μόνο που φωτογραφίες με την… Πόρσε τον φέρνουν σε δύσκολη θέση, προκαλώντας αμηχανία στην αριστερά και σαρκαστικά σχόλια από τη δεξιά. Αυτά στη Γαλλία. Γιατί στην Ελλάδα, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 28 Απριλίου προκαλούν τουλάχιστον θυμό. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις τον άνθρωπο που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα… δεινά μας, να μένει σε μια από τις πιο σικ και ακριβές περιοχές του Παρισιού και να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο αξίας όση το… ΑΕΠ μιας χώρας!

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Πιερ Μοσκοβιτσί, ο οποίος πρόσκειται στον DSK (προσωνύμιο που έχουν προσδώσει στον Στρος Καν από τα αρχικά του ονόματός του), δήλωσε ότι οι σοσιαλιστές πρέπει «να προσέχουν κάθε εικόνα» στην προεκλογική εκστρατεία, υπογραμμίζοντας πάντως ότι το προεδρικό κόμμα UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) «δε μπορεί να δίνει μαθήματα στο θέμα αυτό».

«Ποιος μπορεί να δίνει μαθήματα στο θέμα αυτό; Σίγουρα όχι οι φίλοι του κ. Σαρκοζί», τόνισε ο βουλευτής μιλώντας στο δίκτυο LCI. «Η άλλη πλευρά εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά. Οι Γάλλοι δεν έχουν ξεχάσει τη νύκτα στο Φουκέ, δεν έχουν ξεχάσει τη διαμονή σ’ ένα γιοτ», πρόσθεσε.

Ο Μοσκοβιτσί αναφερόταν στη συμπεριφορά του Σαρκοζί αμέσως μετά την εκλογή του το 2007, όταν γιόρτασε τη νίκη του σ’ ένα πολυτελές εστιατόριο και στη συνέχεια πήγε να αναπαυθεί στο γιοτ ενός πλούσιου επιχειρηματία.

«Οι φίλοι του προέδρου είναι οι πλούσιοι, οι φίλοι του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι οι σοσιαλιστές», δήλωσε ο Μοσκοβιτσί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει στις 28 Απριλίου φωτογραφίες που δείχνουν τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν και τη σύζυγό του, την Αν Σινκλέρ, να επιβιβάζονται σε μια Porsche Panamera S μπροστά από την κατοικία τους στο Παρίσι, στην Πλας ντε Βος.

Οι φωτογραφίες αυτές προκάλεσαν τους σαρκασμούς ενός προσκείμενου στον Νικολά Σαρκοζί, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ. «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξελίσσεται περίεργα. Το 1981 ήταν η γροθιά και το τριαντάφυλλο, σήμερα είναι η Porsche», ειρωνεύτηκε αναφερόμενος στο σύμβολο του Σοσιαλιστικού Κόμματος την εποχή της ανόδου στην εξουσία του Φρανσουά Μιτεράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλύπτει τον Γ.  Παπανδρέου το ΔΝΤ για τις δηλώσεις Στρος Καν

“Ο Γ. Παπανδρέου δεν έλεγε στο λαό για το ΔΝΤ – Μήνες δουλεύαμε υπόγεια”

Στρος Καν: Το ΔΝΤ δεν θέλει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας

Τι περιμένει ο κύριος ΔΝΤ και δεν αποκαλύπτει αν θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Γαλλίας;

“Οι Έλληνες είναι βουτηγμένοι στα σκα…”

 

Ο Στρος Καν και το… iPad

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε