Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ντύθηκαν 1912 και ταξιδεύουν στη ρότα του Τιτανικού (ΦΩΤΟ)

Ντύθηκαν 1912 και ταξιδεύουν στη ρότα του Τιτανικού (ΦΩΤΟ)

Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από το πιο διάσημο ναυάγιο της Ιστορίας και οι συγγενείς των θυμάτων και των επιζώντων βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να τιμήσουν την… επέτειο.

Και πως θα το κάνουν; Ζώντας όπως και οι προγονοί τους. Σάλπαραν από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ακριβώς στις 02:25 τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου, 100 χρόνια μετά την τραγωδία, θα βρεθούν στο σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε στο παγόβουνο και βυθίστηκε, παρασύροντας στο θάνατο 1.500 ψυχές.


Η πρώτο δρομολόγιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από το Σαουθάμπτον. Στις 15 Απριλίου, την ώρα του ναυαγίου, το πλοίο θα είναι στο ίδιο σημείο του Ατλαντικού όπου βυθίστηκε ο Τιτανικός, ενώ στις 19 του μήνα θα φτάσει στη Νέα Υόρκη, αφού πρώτα περάσει και από το Χάλιφαξ του Καναδά.

Ένα δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη την Τρίτη και οι επιβάτες θα επισκεφτούν τους τάφους των θυμάτων του ναυαγίου στο Χαλιφαξ.


Οι θέσεις στο πλοίο είναι ακριβώς 1.309. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 3.400 έως 7.200 ευρώ για τις 12 μέρες της κρουαζιέρας. Μια μπάντα από το Βέλγιο έχει προσληφθεί για να παίζει μουσική την ώρα που ο Τιτανικός βυθιζόταν.

Στο πλοίο βρίσκονται τρεις γενιές απογόνων θυμάτων ή επιζώντων του Τιτανικού. Πολλοί από τους ταξιδιώτες φρόντισαν να ντυθούν και με ρούχα της εποχής! Ακόμη κι ένα ζευγάρι νιόπατρων επέλεξε να είναι αυτό το ταξίδι ο μήνας του μέλιτος!



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ: Δείτε το ναυάγιο ένα αιώνα μετά! Φωτογραφίες

Σε γραμματόσημα “επιστρέφει” ο Τιτανικός

Τεράστιο μουσείο αφιερωμένο στον Τιτανικό

Η Σελήνη βύθισε τον Τιτανικό!

Τιτανικός: Το πιο ακριβό αντικείμενο

Το ναυάγιο του Χειμάρα – Ο “Τιτανικός” της ελληνικής ναυτιλίας

Εκλάπη κολιέ που φορούσε γυναίκα στον Τιτανικό

Η βύθιση του Τιτανικού οφείλεται σε… γκάφα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε