Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο αδελφός του προέδρου του Νταγκεστάν ένα απο τα θύματα του δυστυχήματος στη Μόσχα

Πρόκειται για τον 49χρονο Γκαντζιμουράντ Μαγκομέντοφ, αδελφό του προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας του Νταγκεστάν.

Ο αδελφός ενός ρώσου περιφερειακού ηγέτη είναι ένας από τους δύο επιβάτες που έχασαν χθες Σάββατο τη ζωή τους όταν αεροσκάφος που είχε προορισμό το Νταγκεστάν πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μόσχας, Ντομοντέντοβο, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ερευνών.

Το θύμα είναι ο 49χρονος Γκαντζιμουράντ Μαγκομέντοφ, αδελφός του προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, στο Βόρειο Καύκασο, μίας κυρίως μουσουλμανικής επαρχίας στην Κασπία Θάλασσα.

Τρεις από τους επιβάτες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Το Τουπόλεφ-154 των Αερογραμμών του Νταγκεστάν μετέφερε 163 επιβάτες και εννιαμελές πλήρωμα. Πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σχεδόν 30 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Βνούκοβο όταν σταμάτησαν να λειτουργούν και οι τρεις κινητήρες του.

Πρόκειται για το ίδιο μοντέλο αεροσκάφους με εκείνο που συνετρίβη τον Απρίλιο σκοτώνοντας τον πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και 90 άλλους επιβάτες.

Η Ρωσία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος για να διαπιστωθεί αν αυτό οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε ή σε ανθρώπινο σφάλμα.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Μίρζα Ομαρίεφ δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy ότι το αεροσκάφος είχε υποβληθεί σε επισκευές το 2009.

Φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν το αεροσκάφος να έχει κοπεί σε τρία κομμάτια, να έχει βγει από τον διάδρομο προσγείωσης και να έχει πέσει πάνω σε δέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Δύο νεκροί και 50 τραυματίες απο δυστύχημα με αεροπλάνο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε