Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο αγώνας διακόπηκε αφού έπεφταν βροχή οι σφαίρες (Βίντεο)

Παίκτες και οπαδοί προσπαθούν να καλυφθούν αφού δεν ξέρουν από που ακούγονται οι πυροβολισμοί. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι παίκτες και οι φίλαθλοι τρέχουν άρον άρον να κρυφτούν αφού δεν ξέρουν από που ακούγονται οι πυροβολισμοί. Πανικός μέσα στο γήπεδο…

Ένας αγώνας της πρώτης κατηγορίας του Μεξικάνικου ποδοσφαίρου διακόπηκε το Σάββατο.
 
Αιτία ήταν η ένοπλη συμπλοκή ομάδας αγνώστων με αστυνομικούς έξω από το γήπεδο στη βόρεια πόλη Torreon.
 
Μόλις ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, παίκτες και διαιτητές έτρεξαν να καλυφθούν στα αποδυτήρια, ενώ οι οπαδοί κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του γηπέδου για να απομακρυνθούν από τις κερκίδες.
 
Όλα αυτά συνέβησαν στο στάδιο Territorio Santos Modelo στην πόλη Torreon, του Μεξικού, το Σάββατο.
 
Ο αγώνας της Μεξικάνικης Premier League μεταξύ της Santos και της Morelia διεκόπη, καθώς μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε περιπολικό της αστυνομίας έξω από το στάδιο, όπως είπαν οι αρχές.
 
Οι τοπικές ομάδες Santos και Morelia ήταν ισόπαλες 0-0 στο 40′, όταν οι πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα στο στάδιο.
 
Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τους παίκτες και τους διαιτητές να εξαφανίζονται από το γήπεδο για να καλυφθούν μέσα στο στάδιο.
 
Ο Αργεντινός παίκτης της Santos, Emanuel Luduena, έτρεξε με το παιδί του στην αγκαλιά του.
 
Οι οπαδοί, πολλοί με παιδιά, έσκυψαν για να καλυφθούν και εκατοντάδες έτρεξαν στο γήπεδο για να απομακρυνθούν από τον ήχο των πυροβολισμών έξω από το στάδιο TSM.
 

 
Η αστυνομία της Torreon και οι τοπικοί αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου είπαν ότι η επίθεση άφησε έναν αστυνομικό τραυματία και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε μέσα στο γήπεδο.
 
Ο πρόεδρος της Santos, Alejandro Irarragorri, πήγε στο κέντρο του γηπέδου, συνοδευόμενος από τον Oswaldo Sanchez, για να ανακοινώσει ότι το παιχνίδι διακόπηκε.
 
«Στην ομάδα της Santos, αισθανόμαστε άσχημα για τις στιγμές που ζούμε. Ήταν επόμενο το παιχνίδι να διακοπεί», είπε ο Irarragorri στο πλήθος και πρόσθεσε: «να είσαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε αυτές τις καταστάσεις. Λυπούμαστε για τη Morelia, τους διαιτητές και αυτούς που μας επισκέπτονται από αλλού».
 
Είναι το πρώτο παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας που έχει ακυρωθεί στο Μεξικό, λόγω της βίας των ναρκωτικών, αν και πέρυσι ένα παιχνίδι μπέιζμπολ διακόπηκε στην Reynosa Tamaulipas, εξαιτίας ενός παρόμοιου περιστατικού.
 
Η αστυνομία δεν είπε ποιοι ήταν οι ένοπλοι, αλλά η Torreon πρόσφατα έχει γίνει πεδίο μαχών μεταξύ των ισχυρών καρτέλ ναρκωτικών Sinaloa και Zetas.
 
Σημειώνεται, ότι η Torreon βρίσκεται περίπου 621 μίλια βόρεια της Mexico City στα σύνορα της Goahuila.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε