Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο “Άλεξ” σκοτώσε επτά ανθρώπους στο πέρασμά του

Ο “Άλεξ” σκοτώσε επτά ανθρώπους στο πέρασμά του

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βορειοανατολικό Μεξικό από την άφιξη το βράδυ της Τετάρτης του Άλεξ. (Video)

“Έχουμε αναφορές για επτά θανάτους που προκλήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από την καταιγίδα Άλεξ”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης της πολιτείας Νουέβο Λεόν, Ροδρίγο Μεδίνα.    

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλές πόλεις και περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στερήθηκαν εν μέρει το ηλεκτρικό και το πόσιμο νερό. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε 21 δήμους. πρόσθεσε.    

Φθάνοντας το βράδυ της Τετάρτης στις ακτές της πολιτείας Ταμαουλίπας, κοντά στην αμερικανική μεθόριο του Τέξας, ο Άλεξ, ο πρώτος εποχιακός τυφώνας στον Ατλαντικό, είχε ήδη σκοτώσει έναν 23χρονο Μεξικάνο στις αρχές της εβδομάδας στο νότο της χώρας.    

Είχε προκαλέσει τουλάχιστον δέκα θανάτους στη Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα και το Σαλβαδόρ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και συνεχίζει να διαταράσσει τις επιχειρήσεις καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στα αμερικανικά χωρικά ύδατα του κόλπου του Μεξικού.    

“Δεν είχε βρέξει με τέτοια ένταση εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια”, υπογράμμισε ο Μεδίνα στο Μοντερέι, βιομηχανική πρωτεύουσα του Μεξικού και τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα με τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους.     Πολλές συνοικίες πλημμύρισαν στη Σιουδάδ Βικτόρια, πρωτεύουσα της Ταμαουλίπας, όπου πολλές μεγάλες επιφάνειες έχασαν τις στέγες τους και όπου το νερό και το ρεύμα κόπηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε