Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Άσαντ μίλησε! Εδωσε συνέντευξη σε “δικούς του”

Ο Άσαντ μίλησε! Εδωσε συνέντευξη σε “δικούς του”

Απόψε θα μεταδοθεί η συνάντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στο φιλοκαθεστωτικό ιδιωτικό συριακό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ντούνια.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στην δημοσιότητα ο Άσαντ δήλωσε πως η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας στη Συρία, την οποία ζητούν οι Δυτικοί και η Τουρκία για την υποδοχή των προσφύγων, είναι “μη ρεαλιστική”.

“Πιστεύω πως το να μιλάμε για ζώνες προστασίας, πρώτον δεν είναι στο τραπέζι και δεύτερον είναι μια μη ρεαλιστική ιδέα ακόμη και για κράτη που είναι εχθρικά έναντι της Συρία”, δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό φιλοκαθεστωτικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ντούνια.

Ο Άσαντ παραδέχθηκε πως το καθεστώς του δεν έχει ακόμη κερδίσει τη μάχη που διεξάγει εναντίον των ανταρτών και πως η μάχη αυτή θα πάρει ακόμη “καιρό”, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

“Μπορώ να συνοψίσω την κατάσταση σε μια φράση: προοδεύουμε, η κατάσταση επί του πεδίου είναι καλύτερη, αλλά δεν έχουμε ακόμη κερδίσει, αυτό θα χρειαστεί ακόμη καιρό”, δήλωσε στη συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί απόψε εν εκτάσει.

Εξάλλου ο Άσαντ χλεύασε τις αποσκιρτήσεις που συκλόνισαν τους τελευταίους μήνες το καθεστώς του, εκτιμώντας πως η χώρα έχει πλέον “καθαριστεί” από τα πρόσωπα που, κατά τον ίδιο, στερούνται πατριωτισμού.

“Οι πατριώτες και οι εντάξει άνθρωποι δεν διαφεύγουν, δεν εγκαταλείπουν την πατρίδα. Τελικά, αυτή η επιχείρηση είναι θετική, είναι μια επιχείρηση αυτοκάθαρσης του κράτους, κατά πρώτον, και του έθνους γενικά”, υπογράμμισε στη συνέντευξή του προς το Αλ-Ντούνια.

Tην ίδια ώρα, σφοδρές μάχες σημειώνονται σήμερα ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ταφτανάζ, που βρίσκεται ανάμεσα στο Χαλέπι και στην Ιντλέμπ, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Εκρήξεις ακούγονταν από το αεροδρόμιο αυτό, από το οποίο απογειώνονται τα μαχητικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα του στρατού για να βομβαρδίσουν τις θέσεις των ανταρτών στο Χαλέπι και την Ιντλέμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτό το στρατιωτικό αεροδρόμιο έγινε στόχος πολλών επιθέσεων των ανταρτών που βρίσκονται στις δύο αυτές πόλεις. Τα στρατεύματα του καθεστώτος του Άσαντ σφυροκοπούν καθημερινά τις θέσεις τους.

Η μάχη για το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, διαρκεί εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, καθώς ο στρατός δεν έχει καταφέρει να διώξει από εκεί τους αντάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμπανάκι για τους Σύρους πρόσφυγες απο την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε