Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ασιατικός τίγρης δείχνει τα δόντια στη Δύση. Πάνω κατά 44% οι κινέζικες εξαγωγές!

Η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση κατά 43,9 % των ετήσιων εξαγωγών της τον Ιούνιο, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη ζήτηση για φθηνά αγαθά παρά τον ενεστώτα ζόφο στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η αξία των εξαχθέντων αγαθών για τον μήνα αυτό έφθασαν τα 137,4 δισ. δολάρια, τονίζει στην ιστοσελίδα της η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων. Οι συνολικές εξαγωγές από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο έφθασαν τα 705,09 δισ. δολάρια, αύξηση κατά 35,2 % εν σχέσει με την ίδια περίοδο το 2009.

Το εμπορικό πλεόνασμα κυμάνθηκε στα 20,02 δισ. δολάρια, εν σχέσει με τα 19,53 δισ. δολάρια τον Μάιο. Τον Μάρτιο η Κίνα, για πρώτη φορά σε έξι χρόνια, είχε καταγράψει εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο.Οι εισαγωγές για το διάστημα Ιουνίου-Ιουνίου αυξήθηκαν επίσης κατά 34,1%, στα 117,37 δισ.δολάρια, καταγράφοντας μεγάλη πτώση εν σχέσει με την ραγδαία αύξηση του 48,3% τον Μάιο.

Τα στοιχεία αυτά είναι τα πρώτα που δημοσιεύονται μετά την σημαντική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να επιτρέψει τη σταδιακή ανατίμηση του εθνικού νομίσματος.   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε