Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Αχμαντινετζάντ απειλεί τους διαδηλωτές

REUTERS
Ο “δικτάτορας” Αχμαντινετζαντ έχει αρχίσει να φοβάται πως ήρθε η ώρα του. Και ίσως δικαίως φοβάται αφού μάλλον οι ιρανοί δεν αστειεύονται ούτε αυτοί…
Οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στο Ιράν «δεν οδηγούν πουθενά» δηλώνει ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, απειλώντας ότι θα τιμωρήσει τους διοργανωτές.
 
Σε μήνυμά του στη δημόσια τηλεόραση, ο Μ.Αχμαντινετζάντ υποστήριξε ότι «εχθροί» προσπαθούν να «αμαυρώσουν τη λαμπρότητα του έθνους». Όμως ο ίδιος φαίνεται πως έχει καταλάβει ότι η ώρα που θα φύγει και αυτός σαν τον Μουμπάρακ ίσως να πλησιάζει.
 
Δύο άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους, και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις της Δευτέρας στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις.
 
Ο Ιρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις ήθελαν να υπονομεύσουν τους εορτασμούς για την 32η επέτειο από την Ισλαμική Επανάσταση.
 
«Είναι ξεκάθαρο ότι το ιρανικό έθνος έχει εχθρούς, μιας και πρόκειται για ένα έθνος που θέλει να λάμψει, να κατακτήσει κορυφές και να αλλάξει τις (διεθνείς) σχέσεις του» υποστήριξε.
 
«Φυσικά υπάρχει εχθρότητα ενάντια στην κυβέρνηση. Αλλά γνωρίζουν ότι δεν θα οδηγηθεί πουθενά» είπε.
 
Μιλώντας για το Ιράν είπε ότι είναι «ένας λαμπρός ήλιος. Ρίχνουν σκόνη προς τον ήλιο… αλλά η σκόνη θα επιστρέψει στα μάτια τους».
 
Είχε προηγηθεί σκληρή κριτική στην Τεχεράνη από τον Αμερικανό πρόεδρο για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι είναι «ειρωνικό» το γεγονός ότι το ιρανικό καθεστώς προσποιείται ότι γιορτάζει αυτό που συνέβη στην Αίγυπτο.
 
«Οι πράξεις τους ήταν πλήρως αντίθετες με τα όσα συνέβησαν στην Αίγυπτο» είπε, αναφερόμενος στη χρήση βίας κατά διαδηλωτών.
 
Τόνισε ότι «οι ΗΠΑ δεν υπαγορεύουν τα γεγονότα στο Ιράν», πρόσθεσε, όμως, ότι είναι ελπίδα του ότι ο λαός του Ιράν θα έχει το θάρρος να εκφράζει τη θέλησή του για μεγαλύτερη ελευθερία και για μια διακυβέρνηση που θα τον αντιπροσωπεύει περισσότερο.
 
Μετά τις διαδηλώσεις της Δευτέρας, σκληροπυρηνικοί βουλευτές ζήτησαν να παραπεμφθούν σε δίκη και να εκτελεστούν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, Μουσαβί, Καρουμπί και Χαταμί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε