Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Διευθυντής των Μπολσόι συγχωρεί τους δράστες της επίθεσης εναντίον του

Ο Διευθυντής των Μπολσόι συγχωρεί τους δράστες της επίθεσης εναντίον του

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου Μπολσόι δήλωσε ότι αυτός που έριξε το οξύ στο πρόσωπό του πιθανώς υποκινήθηκε από κάποιο αίσθημα δυσαρέσκειας ή από φιλοδοξία, αλλά ο Σεργκέι Φιλίν τον συγχωρεί.

Με ξυρισμένα μαλλιά και έναν επίδεσμο στο λαιμό, ο Φιλίν είπε στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό NTV από το θάλαμο του νοσοκομείου όπου βρίσκεται ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στη δουλειά του παρά τα τραύματά του.

Ο 42χρονος Φιλίν υπέστη σοβαρά εγκαύματα από το οξύ που άγνωστος έριξε στο πρόσωπό του κατά την επίθεση που δέχτηκε επιστρέφοντας στο σπίτι του από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου. Οι γιατροί έκαναν δύο εγχειρίσεις σε κάθε μάτι και ελπίζουν να σώσουν την όραση του ασθενή τους.

“Δεν θα μείνω στο κρεβάτι. Βέβαια είναι πολύ σκληρό και πολύ δύσκολο για μένα”, είπε ο Φιλίν σύμφωνα με το βίντεο που προβλήθηκε χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

“Λέω στον εαυτό μου κάθε πρωί όταν ξυπνώ: Σεργκέι, είσαι γερός, όλα είναι στη θέση τους, τα χέρια σου, τα πόδια σου. Και θα κάνω τα πάντα για να γυρίσω πίσω και να γίνω ο ίδιος Σεργκέι, όπως ήμουν πριν”.
Παρότι η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί, τα μάτια του παραμένουν μισόκλειστα και δεν είναι σαφές πότε θα μπορέσει να δει.

Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή των φημισμένων Μπαλέτων Μπολσόι έδωσε στον Φιλίν την εξουσία να φτιάξει ή να καταστρέψει καριέρες στο μπαλέτο που είναι σύμβολο του ρωσικού πολιτισμού. Μετά την επίθεση, είπε ότι είχε δεχτεί απειλές.

“Ένας ιερέας ήρθε σε εμένα και εγώ του είπα: Ξέρεις, συγχωρώ όλο τον κόσμο και ο Θεός θα είναι ο κριτής του. Γιατί οι άνθρωποι είμαστε αδύναμοι. Συγχωρώ όλους όσους ενεπλάκησαν σε αυτό”.

Ο Φιλίν πρόσθεσε πως δεν ξέρει ποιός ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως η επίθεση πρέπει να έχει σχέση με τη δουλειά του.

“Μπροστά στην ικανοποίηση φιλοδοξιών ή στην εκτόνωση της οργής που μπορεί να νιώθουν κάποιοι που έχουν απογοητευτεί, θα ήταν πραγματικά καλό να σκεφτούν απλώς το γεγονός ότι έχω τρεις αξιόλογους γιούς. Ακόμη και αν συμβεί το χειρότερο, θα συνεχίσω να κοιτάζω στα μάτια αυτόν τον κόσμο και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι κάνω, παρότι αυτό θα γίνεται με τα μάτια των τριών γιων μου”.

Κορυφαίος οφθαλμίατρος στη Ρωσία είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Φιλίν θα κρατήσει τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό την όρασή του σε κάθε μάτι.

“Υπόσχομαι, θα με δείτε στη σκηνή”, δηλώνει ο Φιλίν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διάσημος χορευτής του Μπολσόι ανακρίθηκε για επίθεση σε καλλιτεχνικό διευθυντή

Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μπαλσόι 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε