Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο εκφοβισμός δημοσιογράφων στην Ρωσία συνεχίζεται

Ο εκφοβισμός δημοσιογράφων στην Ρωσία συνεχίζεται

Μια βραβευμένη ρωσίδα δημοσιογράφος, επικριτής της κυβέρνησης, έπεσε τα ξημερώματα θύμα άγριου ξυλοδαρμού και η εφημερίδα για την οποία εργάζεται καταγγέλλει την αστυνομία για ολιγωρία.

Η Γιελένα Μιλασίνα, δημοσιογράφος της αντιπολιτευτικής εφημερίδας Novaya Gazeta, δέχτηκε επίθεση σε συνοικία της ρωσικής πρωτεύουσας λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Μιλασίνα συνοδευόταν από μια φίλη της, η οποία επίσης δέχτηκε επίθεση. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι άγνωστοι δράστες τους έσπασαν τα δόντια και τους τραυμάτισαν στο κεφάλι και στο σώμα.

Η εκπρόσωπος της Novaya Gazeta Ναντέζντα Προυσενκόβα δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Μιλασίνα θα νοσηλευτεί και ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία της Μόσχας καθυστερεί να ασχοληθεί με την υπόθεση.

Ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Μόσχας αναφέρει ότι αστυνομικοί αναζήτησαν την Μιλασίνα, αλλά δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν ώστε να της πάρουν κατάθεση.

Η Προυσενκόβα είπε ότι η Μιλασίνα πήγε στο σπίτι της αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία από τηλεφώνου.

Η Μιλασίνα βραβεύτηκε το 2009 από την ΜΚΟ Human Rights Watch για το ρεπορτάζ της για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας κατά των ενόπλων στην περιοχή του Καυκάσου.

Πρόσφατα έγραψε μια σειρά άρθρων για την διαφθορά στους κόλπους της αστυνομίας και τις πληροφορίες για ανάρμοστη επιβολή των νόμων κατά των ναρκωτικών στο ρωσικό δικαστικό σύστημα.

Η πλέον διάσημη ρωσίδα δημοσιογράφος και δριμεία επικριτής της κυβέρνησης Άννα Πολιτκόφσκαγια εργαζόταν στην Novaya Gazeta μέχρι το 2006, όταν δολοφονήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην Μόσχα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε