Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο εκλεκτός της Χεζμπολάχ, νέος πρωθυπουργός του Λιβάνου

ΦΩΤΟ REUTERS

Στον μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Νατζίμ Μικάτι, ο οποίος υποστηρίζεται από την Χεζμπολάχ, έδωσε ο πρόεδρος του Λιβάνου το χρίσμα για την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο Μισέλ Σουλεϊμάν διόρισε ως εντολοδόχο πρωθυπουργό στον Μικάτι, έναν σουνίτη από την Τρίπολη, ο οποίος έχει κερδίσει την υποστήριξη 68 βουλευτών στο 128μελές κοινοβούλιο της χώρας. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι έχει την υποστήριξη 60 βουλευτών.

Μιλώντας μετά το διορισμό του, ο Μικάτι δήλωσε πως θα αρχίσει την Πέμπτη συνομιλίες για να σχηματίσει κυβέρνηση και κάλεσε όλες τις λιβανικές παρατάξεις να υπερβούν τις διαφορές τους.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Χαρίρι, είχε αποκηρύξει τις πράξεις βίας που ξέσπασαν στη διάρκεια διαδηλώσεων οργανωμένων από τους οπαδούς του εναντίον της ανάθεσης του σχηματισμού κυβέρνησης στον Μικάτι.

Διαδηλώσεις υπέρ του Χαρίρι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και σημειώθηκαν βίαια επεισόδια. Στην Τρίπολη, διαδηλωτές επιτέθηκαν και πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο του παναραβικού δικτύου Αλ-Τζαζίρα και λεηλάτησαν το γραφείο ενός αντίπαλου βουλευτή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε