Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο e-λεκτρονικός εφιάλτης των σταρ

Το FBI στα ίχνη δικτύου χάκερ που κλέβουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες διάσηµων κυριών και όχι μόνο. Ποιες σταρ τρέμουν μόνο στην ιδέα…

Κοντά στην εξάρθρωση ενός δικτύου που υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες και γυµνές φωτογραφίες από τους υπολογιστές και τα έξυπνα τηλέφωνα διασηµοτήτων του Χόλιγουντ, πριν τις δηµοσιεύσει στο Ιντερνετ, φέρεται να βρίσκεται το FBI.
 
Σύµφωνα µε τη βρετανική «Independent», κάπου 50 ηθοποιοί και µουσικοί, όλοι γυναίκες, έχουν µπει στο στόχαστρο – ανάµεσά τους «πρώτα ονόµατα», όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Τζέσικα Αλµπα και η Μίλι Σάιρους, αλλά και λιγότερο γνωστές διεθνώς καλλιτέχνιδες, όπως η Μπάζι Φίλιπς, η Εµα Κόλφιλντ, η Αντισον Τίµλιν και η Ρενέ Ολστεντ.
 
Η όλη υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασµένη εβδοµάδα, όταν η ηθοποιός Βανέσα Χάτζενς συναντήθηκε µε πράκτορες του FBI προκειµένου να συζητήσει την υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών και φωτογραφιών από τον λογαριασµό της στο Gmail.
 
«Η Βανέσα είναι πολύ ταραγµένη και θυµωµένη που συνεχίζουν να εµφανίζονται αυτές οι παλιές φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν πριν από χρόνια», δήλωσε ο δικηγόρος της. Εκτοτε, αποκαλύφθηκε πως κάποιος έκλεψε µια γυµνή φωτογραφία και από το iPhone της 26χρονης Γιόχανσον. Η ιστοσελίδα TMZ.com, όµως, υποστηρίζει τώρα πως στο στόχαστρο του δικτύου των χάκερ έχουν επίσης µπει πολιτικοί και σταρ του αθλητισµού.
 
«Οι κυβερνοαπατεώνες έχουν επί του παρόντος στα χέρια τους 100 ενεργές ηλεκτρονικές διευθύνσεις σελέµπριτι, πολιτικών και αθλητών», ανέφερε. «∆εν γνωρίζουµε την ταυτότητα αυτών των αθλητών ή των πολιτικών, είναι όµως όλοι πολύ γνωστοί», δήλωσε στην ιστοσελί δα ανώνυµη πηγή. Κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν υποκλαπεί προτάθηκαν σε ενδιαφερόµενες ιστοσελίδες έναντι χρηµάτων – βασικό κίνητρο των χάκερ, εντούτοις, φαίνεται να ήταν το επονοµαζόµενο «thrill», η «συγκίνηση» την οποία τους προσφέρει η υποκλοπή των προσωπικών λογαριασµών διάσηµων ανθρώπων.
 
Τον ∆εκέµβριο είχαν ανεβεί στο Ιντερνετ ηµίγυµνες φωτογραφίες της Κριστίνα Αγκιλέρα – εκπρόσωπός της είχε δηλώσει πως «είχαν περιέλθει παράνοµα στα χέρια χάκερ». Και την περασµένη χρονιά γερµανοί ερευνητές είχαν κατηγορήσει ένα ζευγάρι χάκερ ότι παραβίασαν τους ηλεκτρονικούς λογαριασµούς τραγουδιστών, ανάµεσά τους η Λέιντι Γκάγκα και ο Τζάστιν Τίµπερλεϊκ, αρπάζοντας φωτογραφίες, οικονοµικά στοιχεία και ακυκλοφόρητα τραγούδια.
 
 

Πηγή: Τα Νέα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε