Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο επικεφαλής της συριακής ασφάλειας ύποπτος για επιθέσεις στο Λίβανο

Ο επικεφαλής της συριακής ασφάλειας ύποπτος για επιθέσεις στο Λίβανο

Ο επικεφαλής της συριακής ασφάλειας, ο στρατηγός Άλι Μαμλούκ, θεωρείται ύποπτος από τη λιβανική δικαιοσύνη ότι προετοίμαζε επιθέσεις στο Λίβανο, μια υπόθεση για την οποία έχει συλληφθεί ο λιβανέζος πρώην υπουργός Μισέλ Σαμάχα, που πρόσκειται στη Δαμασκό.

Ο στρατηγός Μαμλούκ “θεωρείται ύποπτος για τη σύσταση μιας οργάνωσης με σκοπό να προκαλέσει διαδογματικές δολοφονίες και τρομοκρατικές ενέργειες με εκρηκτικούς μηχανισμούς που θα μεταφέρονταν και θα αποθηκεύονταν από τον Μισέλ Σαμάχα”, την προφυλάκιση του οποίου διέταξε σήμερα ένας δικαστής στρατιωτικού δικαστηρίου, δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σύρος αξιωματούχος και οι συνεργοί του φέρονται επίσης ότι είχαν προετοιμάσει δολοφονίες πολιτικών και θρησκευτικών προσωπικοτήτων, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ένας σύρος συνταγματάρχης που αναφέρεται μόνο με το όνομα Αντνάν εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση.

Ο στρατηγός Άλι Μαμλούκ έγινε στις 24 Ιουλίου επικεφαλής του γραφείου της συριακής Ασφάλειας, που ηγείται του συνόλου του συριακού μηχανισμού ασφαλείας, με βαθμό υπουργού και εξαρτάται απευθείας από τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Πριν από δύο ημέρες συνελήφθη στην κατοικία του ο Μισέλ Σαμάχα από μια μονάδα των υπηρεσιών πληροφοριών του Λιβάνου έπειτα από αίτημα του γενικού εισαγγελέα.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε πως η σύλληψη αυτή συνδέεται με μια υπόθεση κατάσχεσης εκρηκτικών που αναμενόταν να τοποθετηθούν στο βόρειο Λίβανο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε