Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο τους Κούρδους: Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά

Ερντογάν

Με πόλεμο απείλησε ξεκάθαρα τους Κούρδους ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Και εμμέσως πλην σαφώς “πανηγύρισε” για το εκλογικό αποτέλεσμα των ακροδεξιών στη Γερμανία.

Με το δημοψήφισμα των Κούρδων σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της Τουρκίας βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Κι από εκεί, ο Ερντογάν απείλησε ευθέως τον πρόεδρο του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί.

“Μια βραδιά μπορεί ξαφνικά να έρθουμε” διεμήνυσε ο Ερντογάν. Και τόνισε ότι ο στρατός της Τουρκίας δεν μετέβη στα σύνορα στο Σιλόπι άσκοπα. “Δεν θα επιτρέψουμε επ’ ουδενί τρομοκρατικό κράτος στα σύνορά μας”.

“Όπως καθαρίσαμε 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Τζεράμπλους και Ελ Μπάμπ από τον ISIS είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και πάλι το βήμα. Σε ετοιμότητα είναι και η αεροπορία μας”, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Απειλεί και με… κυρώσεις ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμη πως οι κυρώσεις έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν: “Ήδη έχει αποκλειστεί η είσοδος προς το Ιράκ. Τα σύνορα θα κλείσουν τελείως. Εντός μιας εβδομάδας θα λάβουμε και άλλα μέτρα. Θα κλείσουμε και τις κάνουλες του πετρελαίου για να δούμε τότε η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ πού θα πουλάει το πετρέλαιό της”.

Και ο… πανηγυρισμός για το AfD

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Γερμανία, μια μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές. Και ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. Με τη φράση περί “μαθήματος” να μεταφράζεται σε αναφορά για την είσοδο των ακροδεξιών στη Βουλή.

“Δόξα τω Θεώ αφήνουμε πίσω τις μέρες που δεν θέλαμε καν να μιλάμε. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Οι εκλογές της Γερμανίας είναι ένα μάθημα. Πλέον όλοι βλέπουν τα πάντα πολύ ξεκάθαρα”, είπε ο Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις