Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Ερντογάν προειδοποιεί το PΚΚ με εκδίκηση

Ο Ερντογάν προειδοποιεί το PΚΚ με εκδίκηση

Οι Κούρδοι αντάρτες θα πληρώσουν “υψηλό τίμημα” για το θάνατο των 13 Τούρκων στρατιωτών σε ενέδρα, προειδοποίησε απόψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι ισχυρές (…) και πιστεύω ότι θα τους κάνουν να το πληρώσουν ακριβά”, είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στους αντάρτες που εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι επτά.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, στη σύγκρουση σκοτώθηκαν επίσης επτά αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο θεωρείται “τρομοκρατική οργάνωση” από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Δηλώνω ευθέως στην τρομοκρατική οργάνωση και στα παρακλάδια της ότι, δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους μας μετά από τέτοιες κακόβουλες ενέργειες. Αν θέλουν ειρήνη, ένα πράγμα μπορούν να κάνουν: να καταθέσουν τα όπλα”, συνέχισε ο Ερντογάν.

“Αν αρνηθούν να καταθέσουν τα όπλα, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν και η διαδικασία (συμφιλίωσης) δεν θα προχωρήσει”, προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε