Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Φιντέλ και η κόρη του Τσε

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ο Φιντέλ Κάστρο φαίνεται ότι επανήλθε δριμύτερος, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας έκανε την τέταρτη δημόσια εμφάνισή του

επιλέγοντας αυτή τη φορά να στείλει ένα μήνυμα για το περιβάλλον. Η εμφάνισή του όμως συνδυάστηκε και με μια συνάντηση που είχε διαφορετικό νόημα.
Ο Φιντέλ επισκέφτηκε το Εθνικό Ενυδρείο της Κούβας, έργο που κατασκευάστηκε όταν ήταν πρόεδρος της χώρας και εκεί συνάντησε την Σελία Γκεβάρα Μαρτς, την κόρη του θρυλικού Τσε Γκεβάρα που είχε πολεμήσει στο πλευρό του Φιντέλ στα χρόνια της επανάστασης. Έντονα συγκινημένος ο Κάστρο συνομίλησε μαζί της για αρκετή ώρα θέλοντας να μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή της και για την οικογένειά της.
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν το Φιντέλ για τις τελευταίες του δηλώσεις ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου και κείνος προτίμησε να μιλήσει για τη διπλή όπως είπε τραγωδία της υφηλίου “Ο κόσμος ζει μεταξύ δύο τραγωδιών- η μία είναι η τραγωδία του πολέμου και η άλλη του περιβάλλοντος”.
Και αυτή τη φορά ο Κάστρο έδειχνε ευδιάθετος, περιηγήθηκε στο ενυδρείο μίλησ3ε με όλους όσοι τον πλησίασαν σκορπούσε χαμόγελα στους έκπληκτους επισκέπτες και στεκόταν πλάι τους να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε