Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο γιος εκλιπαρεί να μην εκτελεστεί η μητέρα του και ας δολοφόνησε τον πατέρα του

Ο γιος εκλιπαρεί να μην εκτελεστεί η μητέρα του και ας δολοφόνησε τον πατέρα του
“Η ετυμηγορία για την μητέρα μου είναι θάνατος δια λιθοβολισμού, όμως αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Ζητώ η καταδίκη της σε θάνατο να μετατραπεί”.
 

Ο γιος της Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, της 53χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού ζητησε με αυτά τα λόγια σήμερα να μην εκτελεστεί η μητέρα του.
 
Η Σακινέχ Μοχαμαντι-Αστιανί καταδικάστηκε σε θάνατο το 2006 για τη δολοφονία του συζύγου της και σε θάνατο δια λιθοβολισμού όταν κρίθηκε ένοχη μοιχείας.Η πρώτη ποινή μετατράπηκε σε κάθειρξη 10 ετών μετά από έφεση το 2007. Ομως η δεύτερη επιβεβαιώθηκε από άλλο εφετείο την ίδια χρονιά.
 
Η ιρανική δικαιοσύνη ανέβαλε την εκτέλεση της ποινής τον περασμένο Ιούλιο εν αναμονή της επανεξέτασης της υπόθεσης.
 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γκαντερζαντέχ τόνισε πως θεωρεί την μητέρα του και τον εραστή της υπεύθυνους για την δολοφονία του πατέρα του.
 
“Θεωρώ την μητέρα μου και τον Ισα Ταχερί ως αυτούς που σκότωσαν τον πατέρα μου. Και οι δύο είναι ένοχοι. Πίστευα ότι εκείνη θα απελευθερωνόταν αν υπήρχε μια πολεμική για την υπόθεσή της, αλλά αυτό δεν συνέβη”, είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, δήλωσε σήμερα σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου στην πόλη Ταμπρίζ ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον δύο γερμανών δημοσιογράφων που ταξίδεψαν στο Ιράν για να πάρουν συνέντευξη από τον γιο της και έκτοτε κρατούνται σε ιρανική φυλακή.”Είπα στον Σαζάντ (τον γιο της) να μηνύσει αυτούς που σπίλωσαν το όνομά μου, εμένα και τη χώρα μου”, δήλωσε στους ξένους δημοσιογράφους.

Είπε συγκεκριμένα οτι προτίθεται να μηνύσει τους δύο Γερμανούς, όπως και τον Μοχάμαντ Μοσταφαεΐ και τη Μίνα Αχαντί της Διεθνούς Επιτροπής κατά του λιθοβολισμού που εδρεύει στο Βερολίνο, καθώς και τον συνένοχό της στη δολοφονία του συζύγου της Ισα Ταχερί. Πρόσθεσε ότι θα μηνύσει τον Μοσταφαεΐ και την Αχαντί γιατί χρησιμοποίησαν την υπόθεση αυτή για δικούς τους σκοπούς. Η Μοχαμαντί Αστιανί συνάντησε τους δημοσιογράφους κατά τη σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσα σε οίκημα που ανήκει στις δικαστικές αρχές στο Ταμπρίζ. Εμφανίστηκε δίπλα στον γιο της ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα στους ξένους δημοσιογράφους.

Οι δύο Γερμανοί, δημοσιογράφοι για την εφημερίδα Bild am Sonntag του ομίλου Τύπου Αξελ Σπρίνγκερ, συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου στην περιοχή Ταμπρίζ, ενώ έπαιρναν συνέντευξη από τον γιο της Αστιανί και τον δικηγόρο της Τζαβίντ Χουτάν Κιάν.Οι ιρανικές αρχές προσάπτουν στους Γερμανούς ότι εισήλθαν στη χώρα ως τουρίστες και όχι ως δημοσιογράφοι

“Ήρθα εδώ μπροστά στις κάμερες με τη θέλησή μου για να μιλήσω στον κόσμο”, είπε η 43χρονη Ιρανή που είναι φυλακισμένη από το 2006 και σε αντίθεση με τον γιο της, που ζητά να απονεμηθεί χάρη στη μητέρα του, αυτή δεν έχει ζητήσει χάρη.”Θέλω να μιλήσω γιατί πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση αυτή και είπαν ότι υπέστην βασανιστήρια, κάτι που είναι ψέμα”.”Αφήστε την υπόθεσή μου. Γιατί σπιλώνετε το όνομά μου;” είπε η Αστιανί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε