Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο γιος της Θάτσερ έκανε λαθρεμπόριο όπλων μέσω των κατεχομένων στην Κύπρο

Τα όπλα τα πουλούσε στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν και ο ίδιος κέρδιζε εκατομμύρια στερλίνες.

Εκατομμύρια στερλίνες αποκόμισε, με τη βοήθεια υπόδικου τουρκοκύπριου, ο γιος της Μάργκαρετ Θάτσερ, πουλώντας όπλα στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν την ώρα που οι βρετανικές δυνάμεις συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εναντίον του

Το «καμάρι» της πρώην Σιδηράς Κυρίας της Βρετανίας συνεχίζει να καταστρέφει τη φήμη της με την εμπλοκή του σε σκάνδαλα και παράνομες υποθέσεις, όπως αποκαλύπτει ειδικός σε θέματα πληροφοριών που εργάστηκε στενά με τη CIA για 20 χρόνια.

Δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου εμπλέκουν το όνομά του σε λαθρεμπόριο όπλων προς το Ιράκ, με «ενδιάμεσο» την αμφιλεγόμενη Polly-Pek του τουρκοκύπριου επιχειρηματία Ασίλ Ναντίρ, που είναι υπόδικος στη Βρετανία για εξαπάτηση του Δημοσίου και παράνομες πράξεις στο χρηματιστήριο.

Ουσιαστικά, ο Θάτσερ ήταν εργαλείο για το βρετανικό «βαθύ κράτος», όπως τονίζεται. Οι εκτιμήσεις θέλουν ο γιος της πρώην πρωθυπουργού να αποκόμισε από αυτές τις δραστηριότητες τουλάχιστον 12 εκατ. στερλίνες.

Ο σερ Μαρκ Θάτσερ, γιος της Μάργκαρετ και του (επίσης σερ) Ντένις, ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 2004, όταν συνελήφθη για τη συμμετοχή του σε χρηματοδότηση πραξικοπήματος στην Ισημερινή Γουϊνέα, το οποίο οργάνωσε ο φίλος του Σάιμον Μάν. Τότε, τη «γλίτωσε» με εγγύηση 2 εκατ. ράντ και κατ΄οίκον περιορισμό, πριν τον «στείλουν» πίσω στο Λονδίνο και την μητέρα του. Την ίδια ώρα, η οικογένειά του τον εγκατέλειπε και πήγαινε να μείνει στο Ντάλας του Τέξας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε