Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Γιούνκερ πάει στο Παρίσι να πείσει τον Ολάντ για το Σύμφωνο

Ο Γιούνκερ πάει στο Παρίσι να πείσει τον Ολάντ για το Σύμφωνο

«Φορτωμένο» το πρόγραμμα του νέου προέδρου της Γαλλίας, που μπορεί να μην έχει ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα, αλλά η Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη ξεκινήσει το στενό… μαρκάρισμα!

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πάει αύριο (Πέμπτη) κιόλας στο Παρίσι για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ. Θα συζητήσουν ευρωπαϊκά θέματα και την κατάσταση στην ευρωζώνη, πρώτα απ’ όλα όμως θα συζητήσουν για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, οι δυο άνδρες θα αναζητήσουν και «πιθανά μέτρα για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης».

Ο Ολαντ επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση και η Μέρκελ με τους φίλους της θέλουν να τον μεταπείσουν, πριν πάει στο Βερολίνο, στις 16 Μαΐου, την επομένη της ορκωμοσίας του δηλαδή!

Ο Γιούνκερ δε θα έλεγε όχι, όπως έχει πει, στο ενδεχόμενο να προστεθούν αναπτυξιακά μέτρα στο Σύμφωνο, αλλά η επαναδιαπραγμάτευση είναι… απαγορευμένη λέξη!

Το επανέλαβε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ερωτηθείς στις Βρυξέλλες μήπως γνωρίζει αν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου, ο Μπαρόζο απάντησε μονολεκτικά “όχι”, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

«Monsieur Hollande, το Σύμφωνο ΔΕΝ αλλάζει»

Στις 16 Μαΐου η συνάντηση Ολάντ με την Μέρκελ

15 Μαΐου ο Σαρκοζί παραδίδει τα κλειδιά των Ηλυσίων στον Ολάντ

Ποιοι ”άθλοι” περιμένουν τον Ολάντ

Ο Ομπάμα κάλεσε τον Ολάντ στον Λευκό Οίκο

Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ολάντ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε