Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας του!

Ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας του!

Ο Βέλγος Γιαν Γκούσενερτς, γιόρτασε την Κυριακή τα 111α γενέθλιά του. Ποιο είναι το μυστικό του;

Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1900 και στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εργάστηκε σκληρά. Ακόμα κοιμάται νωρίς το βράδυ και τρώει γλυκίσματα! Αυτό είναι σύμφωνα με την εφημερίδα Gazet Van Antwerpen το μυστικό του.

Ο Γιαν στεναχωριέται που δεν ακούει πολύ καλά και τονίζει ότι η μακροζωία του οφείλεται στο γεγονός ότι “εργάστηκε σκληρά σε όλη τη ζωή του”. “Εκτός από αυτό, κοιμάμαι νωρίς και βάζω πολύ σιρόπι Λιέγης στην τάρτα μου”, εξηγεί αναφερόμενος σε μια σπεσιαλιτέ του Βελγίου που δεν είναι τίποτε άλλο από μια τάρτα με χυμό από αχλάδια και μήλα.

Ο Γιαν είναι πρώην εργάτης σε αγροκτήματα από την Αμβέρσα στο βόρειο Βέλγιο. Δεν θέλει πλέον να δίνει συνεντεύξεις. “Τα είπα όλα την τελευταία φορά”, υποστηρίζει αναφερόμενος στα 110α γενέθλιά του.

Πλέον ανήκει στην πολύ μικρή λέσχη των “υπεραιωνόβιων”, συγκεκριμένα των άνω των 110 ετών, η οποία έχει 82 μέλη, εκ των οποίων τα 77 είναι γυναίκες.  Επίσης, είναι ο τρίτος γηραιότερος άνδρας του πλανήτη, μετά τον Ιάπωνα Τζιροέμον Κιμούρα 114 ετών, και τον Τζέιμς Σίσμετ από τα νησιά Μπαρμπάντος, 111 ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε