Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ισημερινός αναγνώρισε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος

Το Κουίτο ανακοίνωσε αυτήν την απόφαση δύο ημέρες μετά τη Βολιβία.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως “ελεύθερο και ανεξάρτητο” κράτος, μία απόφαση που ακολουθεί εκείνη άλλων τριών χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Βολιβίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, υπέγραψε την Παρασκευή “την επίσημη αναγνώριση από την κυβέρνηση του Ισημερινού ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967”, δηλ. προτού το Ισραήλ καταλάβει τα παλαιστινιακά εδάφη ως συνέπεια του πολέμου του Ιουνίου του 1967.

“Η αναγνώριση αυτή έχει σκοπό να στηρίξει τη νόμιμη επιθυμία του παλαιστινιακού λαού για ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο” και θα είναι “θεμελιώδης προκειμένου να επιτευχθεί μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης η ειρηνική συνύπαρξη των χωρών της περιοχής” της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού σε μία ανακοίνωση.

Το Κουίτο ανακοίνωσε αυτήν την απόφαση δύο ημέρες μετά τη Βολιβία. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Βραζιλία, και στη συνέχεια η Αργεντινή, αναγνώρισαν την Παλαιστίνη ως “ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος στο εσωτερικό των συνόρων του τού 1967”. Η Ουρουγουάη ανακοίνωσε ότι θα κάνει το ίδιο το 2011.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε