Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο κ.Ολάντ θα τα βάλει με τις τράπεζες – Επιθετικά άρχισε ο αντίπαλος του Σαρκοζί

“Θα δαμάσω τις τράπεζες και τις υπερβολές των αγορών” είπε με το που εξελέγη ως ο υποψήφιος των σοσιαλιστών για τις Προεδρικές Εκλογές, Φρανσουά Ολάντ.

Τον ψήφισαν τρία εκατομμύρια πολίτες, μέλη και φίλοι, όπως το ζήσαμε κι εμείς πριν χρόνια, και έτσι του έδωσαν καθαρή νίκη επι της ενδιαφέρουσας και πιο σκληρής, φαινομενικά, Μαρτίν Ομπρί.

«Μετρώ την κλίμακα του έργου που με περιμένει. Είναι τεράστιο. Είναι σοβαρό. Πρέπει να αρθώ για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του γαλλικού λαού, που έχει κουραστεί από την πολιτική του Νικολά Σαρκοζί», είπε ο 57χρονος Ολάντ.

Ο Ολάντ δεν είναι καινούριος στην πολιτική. Και βουλευτής επι πολλά χρόνια αλλά και πρώην γγ του κόμματος, έχει μόνο ένα μειονέκτημα το οποίο μπορεί να γίνει πλεονέκτημα… Δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε κυβερνητική θέση.

Μπορεί για πολλούς το παρουσιαστικό του να μην τον βοηθάει, όμως κάτι θα έχει όπως λένε πολλοί, αφού γοήτευσε την άλλοτε σούπερ σταρ της γαλλικής πολιτικής σκηνής Σεγκολέν Ρουαγιάλ που σύντομα όμως μετά από σειρά πολιτικών και επικοινωνιακών λαθών, έχασε την λάμψη της.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ τον στήριξε παρά το γεγονός οτι έχουν πλούσιο παρελθόν. Ο χωρισμός τους, το 2007 έγινε πρώτο θέμα όχι μόνο στα ταμπλόϊντ αλλά και σε έγκριτες εφημερίδες…

Ηταν μαζί 29 συναπτά έτη, χωρίς να έχουν παντρευτεί και έκαναν μαζί και 4 παιδιά.

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις; Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα ο Σαρκοζί θα έχανε από τον Ολάντ.

Τι λέει η τωρινή του σύντροφος; Πολλά και μέσω του Twitter.
Η δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέ, μιμήθηκε τα λόγια του Μιτεράν, όταν έμαθε ότι είχε εκλεγεί ο πρώτος Σοσιαλιστής πρόεδρος στην ιστορία της πέμπτης γαλλικής Δημοκρατίας, τον Μάιο του 1981, έγραψε «Quelle victoire. Quelle victoire (Τι νίκη. Τι νίκη )».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τον Ολάντ θα αναμετρηθεί ο Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε