Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο «καλύτερος» υπουργός Οικονομικών του κόσμου «μαλώνει» τους Ευρωπαίους ηγέτες

ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας έρχεται ο Αυστραλός ομόλογός τους να καταλογίσει λανθασμένες αποφάσεις και έλλειψη πολιτικής βούλησης στους ηγέτες της ευρωζώνης.

Ο Γουέιν Σουάν, ο «καλύτερος υπουργός Οικονομικών του κόσμου» όπως ψηφίστηκε πρόσφατα, «κούνησε το δάχτυλο» στην Ευρώπη και απαίτησε λύσεις γιατί η κρίση στην ευρωζώνη, απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

«Η αδυναμία τους να εξυγιάνουν την οικονομία της ευρωζώνης, απειλεί την παγκόσμια οικονομία που αντιμετωπίζει το φάσμα πολύχρονης ύφεσης», είπε ο Σουάν, μιλώντας στο Χάρβαρντ Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

«Οι Ευρωπαίοι και μόνο οι Ευρωπαίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Θα πρέπει να κατανοήσουν, όμως, πως έχουν κάποια ευθύνη και έναντι των άλλων οικονομιών του πλανήτη», πρόσθεσε και παρατήρησε πως είναι «εμφανέστατη η έλλειψη πολιτικής βούλησης εκ μέρους τους».

Το παράδειγμα της Ελλάδας δε, είναι χαρακτηριστικό: «εδώ και ένα χρόνο φλερτάρει με την πτώχευση, κάτι που το αναγνωρίζει η ευρωζώνη, αλλά διστάζει να λάβει μέτρα με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται και να απειλεί την παγκόσμια οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα Ιαπωνίας προς Ε.Ε.: «Στηρίξτε την Ελλάδα για να αγοράσουμε ομόλογα του EFSF»

ΗΠΑ προς Ευρωπαίους: «Όλοι σας περιμένουν να κάνετε κάτι!»

FT: Οι «τρομαγμένοι» Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν

Η BRICS έρχεται να σώσει την ευρωζώνη

«Σταματήστε να αυτοσχεδιάζετε» λέει στους Ευρωπαίους ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ρωσία προς Ε.Ε.: «Βρείτε πρώτα τρόπο να σωθείτε και μετά σας βοηθάμε»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε