Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Κάμερον απειλεί: “Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες”

Ο Κάμερον απειλεί: “Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες”

Έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες στην περίπτωση που η χώρα μας αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη δήλωσε ο βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Διατεθειμένος να θέσει περιορισμούς στην είσοδο στη Βρετανία Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών υπό εξαιρετικές συνθήκες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από την κρίση χρέους δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Απαντώντας σε ερώτηση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής στην οποία παρουσίαζε τις βρετανικές θέσεις έναντι των τελευταίων εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην οικονομία, ο κ. Κάμερον είπε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας θα έκανε ό,τι απαιτείται για να προασπίσει την ασφάλεια και την οικονομία της Βρετανίας.

Ο Κάμερον τόνισε πως είναι «διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται» για να εμποδίσει την είσοδο στη Βρετανία Ελλήνων και άλλων ευρωπαίων πολιτών υπό εξαιρετικές συνθήκες οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από την κρίση χρέους. Σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχετικά σχέδια έκτακτης δράσης προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια και την οικονομία της Βρετανίας. Εύχεται πάντως να μη χρειαστεί η εφαρμογή τους.

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές εξελίξεις ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η στενότερη σύγκλιση στην ευρωζώνη είναι απαραίτητη για να επιβιώσει το κοινό νόμισμα. Σημείωσε ότι το τίμημα για τη συμμετοχή του Λονδίνου στις αποφάσεις της ευρωζώνης θα ήταν η υιοθέτηση του ευρώ, ένα τίμημα πολύ υψηλό που δεν πρόκειται να καταβληθεί από την κυβέρνησή του.

Σημείωσε επίσης ότι η τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη είναι κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία πάντως θα συνοδεύεται από μέτρα προστασίας του βρετανικού χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση … εργάζεται σκληρά για να διαχειριστεί μια πιθανή μετακίνηση Ελλήνων στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό της νόμισμα.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο βρετανικός Τύπος «αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και χρεοκοπήσει, εκατομμύρια ανθρώπων μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και ενδέχεται να θέλουν να βρουν εργασία στο εξωτερικό. Ενώ υπάρχει ο φόβος της ‘‘μόλυνσης’’ άλλων ‘‘ασθενών’’ χωρών της Ευρώπης. Η Βρετανία που δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, θα μπορούσε λοιπόν να είναι μια ελκυστική εναλλακτική».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε