Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Κάμερον θέλει να ιδιωτικοποιήσει το δάσος του Ρομπέν των Δασών!

Ο Κάμερον θέλει να ιδιωτικοποιήσει το δάσος του Ρομπέν των Δασών!

Ο κακός Σερίφης του Νότινγχαμ ήταν ο αντίπαλος του Ρομπέν των Δασών. Τώρα, την δόξα του ζήλεψε ο βρετανός πρωθυπουργός που ως άλλος Σερίφης του Νότινγχαμ θέλει να ιδιωτικοποιήσει το θρυλικό Σέργουντ!

‘Ετσι, 100 διάσημοι Βρετανοί ενώνουν τις φωνές τους με σκοπό τη σωτηρία ορισμένων αγγλικών δασών, τα οποία ετοιμάζεται να εκποιήσει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να μειώσει το εθνικό χρέος.

Ανάμεσα στα υποψήφια για ιδιωτικοποίηση δάση είναι και το δάσος του Σέργουντ, όπου υποτίθεται ότι έζησε ο θρυλικός Ρομπέν των Δασών στα τέλη του 12ου Αιώνα μ.Χ, «κλέβοντας από τους πλούσιους, βοηθώντας τους φτωχούς και περιμένοντας την επιστροφή του βασιλιά Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου».

Στην εκστρατεία «Σώστε τα δάση της Αγγλίας» ( «Save England’s Forests» ) συμμετέχουν η τραγουδίστρια Ανι Λένοξ, η ηθοποιός Τζούντι Ντεντς, η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Ουέστγουντ, η ποιήτρια Κάρολ Αν Ντάφι, ο αστρονόμος Μάρτιν Ρις και ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι Ρόουαν Γουίλιαμς.

Το δάσος του Σέργουντ βρίσκεται στο Νοτινχαμσίρ, και ανήκει στο περίπου 50% των δασών της Βρετανίας τα οποία διαχειρίζεται το Δημόσιο.

Από τα δύο εκατομμύρια στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων, σύμφωνα με τα σχέδια του κ. Κάμερον, τα μισά μπορούν να πουληθούν σε επενδυτές, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικισμούς για διακοπές με πάρκα, μονάδες ελαφρής υλοτομίας, αλλά και γήπεδα γκολφ.

Πριν προχωρήσει στην πώλησή τους αναμένεται να αλλάξει και ο νόμος που προστατεύει μέχρι σήμερα «αρχαία δάση» όπως το δασός Σέργουντ του Ρομπέν των Δασών, προκειμένου οι νέοι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να κόβουν τα δέντρα, υπό προϋποθέσεις. Το πέρασμα των δασών στο ιδιωτικό κεφάλαιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020 αλλά, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ», το ένα τρίτο της γης που εκποιείται θα αλλάξει ιδιοκτησία από το 2011 έως το 2015.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε