Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Καντάφι προσπαθεί να μπει στην Μιζουράτα

REUTERS
REUTERS
Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι προσπάθησαν να εισέλθουν με άρματα μάχης στη Μιζουράτα. Να φύγει το προσωπικό του από την Τρίπολη διέταξε ο ΟΗΕ.
Πολλά άρματα μάχης των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι προσπάθησαν σήμερα να εισέλθουν από τα νοτιοδυτικά στη Μιζουράτα βομβαρδίζοντάς την, ενώ τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτώθηκαν στη διάρκεια των νυχτερινών επιθέσεων, όπως ανακοίνωσαν οι εξεγερμένοι.
 
“Τα τανκς του Καντάφι προσπάθησαν να εισέλθουν στην πόλη από το αλ Γιράν”, προάστιο της Μιζουράτα που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο γύρω από το οποίο επικεντρώνονται οι μάχες τις τελευταίες ημέρες, επεσήμανε μία πηγή των αντικαθεστωτικών.
 
Άλλη πηγή των λίβυων αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι τα άρματα μάχης “τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε” ήταν κρυμμένα στο αεροδρόμιο.
 
Συνεχόμενες εκρήξεις άρχισαν να ακούγονται στην πόλη και τα προάστια της γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
 
“Εχουμε καταμετρήσει έξι νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες” από χθες, Κυριακή, το βράδυ, δήλωσε μία ιατρική πηγή χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει πόσοι από αυτούς είναι πολίτες και πόσοι μαχητές.
 
Χθες, Κυριακή, το λιμάνι της Μιζουράτα, σημαντικό για την τροφοδοσία της πόλης με όπλα και ανθρωπιστική βοήθεια, του οποίου η οδική πρόσβαση έχει κοπεί, δέχθηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δύο εξεγερμένοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
 
Εκατοντάδες αφρικανοί πρόσφυγες βρίσκονταν ακριβώς δίπλα στο λιμάνι την ώρα της επίθεσης σε έναν καταυλισμό. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον τέσσερις πρόσφυγες τραυματίστηκαν σοβαρά από τους βομβαρδισμούς, δύο από τον Νίγηρα, ένας από τους οποίους θα μείνει παράλυτος, και δύο Αιγύπτιοι.
 
“Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τους πρόσφυγες”, παραδέχθηκε μία ιατρική πηγή, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα θύματα.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε