Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο μακελάρης του Κονέκτικατ είχε εμμονή με τον Μπρέιβικ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Ο 20χρονος Λανζα που σκότωσε εν ψυχρώ 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέντικατ, ήθελε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους απ’ όσους ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπερινγκ Μπρέιβικ!

Στις 22 Ιουλίου του 2011 ο Μπρέιβικ αιματοκύλισε τη Νορβηγία όταν σκότωσε οκτώ ανθρώπους σε κυβερνητικό κτίριο του Όσλο, το οποίο τίναξε στον αέρα και άλλους 69 στο νησί Ουτόγια, κυρίως νεαρά παιδιά που μετείχαν στο συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Άνταμ Λανζα, στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, σκότωσε τη μητέρα του, Νάνσι και στη συνέχεια εκτέλεσε εν ψυχρώ 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook του Νιουτάουν, στο Κονέντικατ.

Όλο αυτό τον καιρό, η αστυνομία αναζητούσε τα πραγματικά κίνητρα του δολοφόνου, ενός παιδιού με προβληματική συμπεριφορά, κλεισμένου στον αυτό του, που έπαιζε όλη μέρα βίαια video games.

Προς τι η σύνδεση; Σύμφωνα με το CBS News, ο Λάνζα είχε εμμονή με τον Μπρέιβικ και η αστυνομία πιστεύει πως ήθελε να τον ανταγωνιστεί και να σκοτώσει περισσότερους από εκείνον!

Πήγες της αστυνομίας ανέφεραν πως ο 20χρονος μακελάρης έβλεπε τον εαυτό του σαν ανταγωνιστή του Μπρέιβικ. Δυο αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Νιουτάουν πιστεύουν πως ο Λάνζα ήθελε να ξεπεράσει τον απολογισμό του Μπρέιβικ και γι’ αυτό επιτέθηκε στο δημοτικό σχολείο της πόλης, γιατί θεώρησε πως ήταν εύκολος στόχος και με συγκέντρωνε περισσότερα υποψήφια θύματα!

Πιστεύεται πως στο μυαλό του Λάνζα όλα ήταν ένα ακόμη video game. Πως έκανε πραγματικότητα μια φαντασίωση και οι θάνατοι των παιδιών και των ενηλίκων ήταν για τον 20χρονο ένα είδους «σκορ».

Δεν έχει δημοσιοποιηθεί πως η αστυνομία έφτασε στο συμπέρασμα ότι αυτό ήταν το κίνητρο του Λάνζα, αλλά πήγες ανέφεραν, σύμφωνα με το CBS, ότι έχουν βρεθεί αποδείξεις πως ο μακελάρης του Κονέκτικατ είχε εμμονή με τον Μπρέιβικ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι όμως! Κοριτσάκι 6,5 ετών προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρό την ώρα που ο μακελάρης του Κονέκτικατ Ανταμ Λάνζα εκτελούσε δίπλα του τους συμμαθητές του!

Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν φέτος στο Νιουτάουν – ΦΩΤΟ

Η Ellen DeGeneres αφιέρωσε κλαίγοντας την εκπομπή της στο ματωμένο Νιούταουν

“Αντίο γαλάζια μου μάτια” – Ράγισαν καρδιές στις πρώτες κηδείες των θυμάτων του Κονέκτικατ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Σπάραξαν καρδιές στο Νιουτάουν για τα θύματα του μακελειού – Ομπάμα: Δεν είστε μόνοι

Εκατοντάδες σφαίρες και 6 όπλα είχε μαζί του ο μακελάρης του Κονέκτικατ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε