Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο “Μέγκι” πάει στην Κίνα

REUTERS
Άφησε πίσω του 10 νεκρούς στις Φιλιππίνες και τώρα κατευθύνεται πιο “δυνατός” προς τις κινεζικές ακτές

Ο τυφώνας «Μέγκι», ο οποίος στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 10 ανθρώπων στις Φιλιππίνες, ανέκτησε μέρος της ισχύος του περνώντας από τα θερμά νερά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και κατευθύνεται προς τις ακτές της Κίνας.
 
Ο τυφώνας, με ανέμους ταχύτητας 175 χλμ/ώρα στο κέντρο του, κινείται βορειότερα από ό,τι αναμενόταν και πλέον προβλέπεται να πλήξει τις κινεζικές ακτές μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Ζιανγκζιού.
 
Προς το παρόν δεν υπάρχει πλήρης αποτίμηση των ζημιών στις βόρειες Φιλιππίνες, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν και των πολλών κλειστών δρόμων.
 
Ο «Μέγκι» χαρακτηρίστηκε από τους μετεωρολόγους ως «υπέρ-τυφώνας». Τη Δευτέρα σάρωσε τη νήσο Ισαβέλα με ανέμους 250 χιλιομέτρων την ώρα.
 
«Πολλοί άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται βοήθεια σε αυτές τις περιοχές. Πρέπει να πάμε εκεί σήμερα και να εκτιμήσουμε πώς μπορεί η κυβέρνηση να τους βοηθήσει» δήλωσε η Κορασόν Σολίμαν, γραμματέας κοινωνικής πρόνοιας.
 
Η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε ότι κατά τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις έχουν καταστραφεί 105.00 τόνοι ρυζιού, 33.000 τόνοι καλαμποκιού και άλλες καλλιέργειες. Η ζημιά για τη γεωργία εκτιμάται ότι ξεπέρασε το 1,5 δισ. πέσος (34 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε