Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Μέσι και η παρέα του στέλνουν όπλα στη Συρίας; ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας λέει πως ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του βοηθούν τους… εξεγερμένους να μεταφέρουν όπλα

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας -θαύμα της Μπαρσελόνα δεν επιδίδονται μόνο σε ένα επιδέξιο παιχνίδι με πάσες που ζαλίζει κάθε αντίπαλό τους, αλλά είναι ιδιαίτερα μεθοδικοί στο να. . . υποδεικνύουν κρυφές και περίπλοκες διαδρομές για να εισέλθουν όπλα λαθραία μέσα στο έδαφος της Συρίας, υποστήριξε αυτήν την εβδομάδα ένα φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνείας, η Αντούνια TV υπερέθεσε έναν χάρτη της Συρίας στην προβαλλόμενη εικόνα του γηπέδου στην οθόνη για να αποδείξει πως ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του κλωτσούσαν τη μπάλα –που αντιπροσώπευε το. . . φορτίο όπλων– μέσα από μία συγκεκριμένη διαδρομή από τον Λίβανο στη Συρία.

    Τα αδιόρατα στον αμύητο θεατή μηνύματα των ανταρτών μεταδόθηκαν όταν η Μπαρσελόνα αντιμετώπισε τον περασμένο Δεκέμβριο τη Ρεάλ Μαδρίτης, υποστήριξε το δίκτυο, το οποίο ανήκει σε εξάδελφο του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    «Εν πρώτοις βλέπουμε πως τα όπλα έρχονται από τον Λίβανο», τόνιζε ο σχολιαστής καθώς οι παίκτες της Μπαρσελόνα επιδίδονταν στο προσφιλές συνεχές passing game τους. «Στη συνέχεια τα περνάνε στη Χομς κι από κει τα δίνουν σε άλλους τρομοκράτες στην Αμπού Καμάλ», τονίζει ο σχολιαστής, αναφερόμενος στα ορμητήρια των αντικαθεστωτικών.

    Η καίρια τελική ενέργεια του, συνήθως υπόπτου, Μέσι αντιπροσώπευε την επιτυχή παράδοση των όπλων στον προορισμό τους στην ανατολική Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Οι θεωρίες συνωμοσίας πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα στη βαθιά διχασμένη από την εξέγερση χώρα της Συρίας.

    Ο πρόεδρος Άσαντ ισχυρίζεται πως οι αντιδράσεις είναι μία ενορχηστρωμένη από το εξωτερικό μηχανορραφία εναντίον του.

    Για παράδειγμα, το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο είχε προβάλλει τον Δεκέμβριο ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο περιγραφόταν πως Αμερικανοί και Γάλλοι σκηνοθέτες είχαν βοηθήσει στην κατασκευή αληθοφανών εικόνων από προάστια συριακών πόλεων στο Κατάρ, ώστε να μπορέσει το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα να γυρίσει σκηνές με πληρωμένους ηθοποιούς, που εμφάνιζαν ψεύτικες διαδηλώσεις κατά του Άσαντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε