Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Μίκι Μάους μπήκε… στη Β.Κορέα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μίκι Μάους μπήκε… στη Β.Κορέα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ήρωες της Ντίσνεϊ έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην τηλεόραση της Β. Κορέας. Οι Βορειοκορεάτες θα έχουν πλέον πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, σκουλαρίκια, ψηλοτάκουνα παπούτσια, αλλά και σε πίτσες, χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες που μέχρι πρόσφατα απαγορεύονταν

Νέα ήθη, μαζί με πίτσες, μπέργκερ και κινητά, εισάγει στη Βόρειo Κορέα ο νέος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ σάλο προκαλεί εντός και εκτός συνόρων η παρουσία δίπλα του μιας γυναίκας-μυστήριο σε δύο πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του.

Η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας εσωτερικής αγοράς που θα πλημμυρίσει με μέχρι πρότινος απαγορευμένα αγαθά ξεκίνησε με την πρόσφατη άρση της απαγόρευσης της πίτσας, των λούνα παρκ, των κινητών τηλεφώνων, των ψηλοτάκουνων παπουτσιών, των τηγανητών πατατών και των σκουλαρικιών και κορυφώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν οι κάτοικοι της απομονωμένης χώρας είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους, μέσω της τηλεόρασης, όλους τους γνωστούς ήρωες της Ντίσνεϊ, όπως ο Μίκι Μάους και ο Γουίνι.

Η παρουσίαση των διάσημων καρτούν στο κοινό της Βορείου Κορέας έγινε μέσω της μετάδοσης από την κρατική τηλεόραση μιας παράστασης σε θέατρο όπου ο Μίκι Μάους, η Μίνι, ο Πλούτο, ο Γουίνι χόρευαν και τραγουδούσαν μπροστά στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη μυστηριώδη συνοδό του (η οποία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της), ενώ στο φόντο έπαιζαν συνεχώς αποσπάσματα από τις ταινίες της Ντίσνεϊ, «Χιονάτη», «Ντάμπο» και «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Η άγνωστη συνοδός του Κιμ εμφανίστηκε ξανά χθες στη μετάδοση της επίσκεψης του ηγέτη της Βορείου Κορέας στο Παλάτι Κουμσούσαν, όπου φυλάσσεται το βαλσαμωμένο σώμα του πρώτου προέδρου της Βορείου Κορέας και παππού του σημερινού ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ο Κιμ μαζί με τη συνοδό του πραγματοποίησαν την επίσκεψη με αφορμή τη συμπλήρωση των 18 χρόνων από τον θάνατο του Κιμ Ιλ Σουνγκ, παρουσία και αρκετών υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, όπως ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Ρι Γιονγκ Χο.

Οι δύο κοινές εμφανίσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν και της άγνωστης γυναίκας τροφοδότησαν μια σειρά εικασιών για την ταυτότητά της, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη νεαρότερη αδελφή του Κιμ, Γιο Τζονγκ, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για τη μέχρι πρότινος άγνωστη σύντροφό του.

Πάντως, οι κινήσεις αυτές από την πλευρά του νέου ηγέτη της χώρας καταδεικνύουν μια προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο οι Βορειοκορεάτες βλέπουν τον ηγέτη τους, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές επιπλέον στόχος είναι ένας εκσυγχρονισμός του τρόπου ζωής των πολιτών.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Κιμ «έχει ένα μεγάλο σχέδιο για μια σημαντική αλλαγή στους τομείς της λογοτεχνίας και των τεχνών που θα πραγματοποιηθεί φέτος».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε