Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Μόντι καλεί σε ντιμπέιτ Μπερλουσκόνι και Μπερσάνι

Ο Μόντι καλεί σε ντιμπέιτ Μπερλουσκόνι και Μπερσάνι

Σε τηλεοπτικό ντιμπέϊτ, πριν τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, κάλεσε ο Μάριο Μόντι τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κεντροαριστερό υποψήφιο πρωθυπουργό, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

 «Σε λίγες μέρες ψηφίζουμε. Θέλετε, πραγματικά, να στερήσετε από τους ιταλούς πολίτες την δυνατότητα να σχηματίσουν μια γνώμη, βασιζόμενοι και σε απευθείας τηλεοπτική αντιπαράθεση των υποψηφίων;» ρωτά, με νόημα, ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, τους δυο κύριους ανταγωνιστές του.

«Τα ντιμπέιτ έχουν καθιερωθεί σε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες. Γιατί δεν πρέπει, λοιπόν, να γίνουν και στην Ιταλία, σε μια φάση, μάλιστα, κατά την οποία η λεγόμενη αντιπολιτική είναι τόσο διαδεδομένη;», προσθέτει ο Μάριο Μόντι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που μετέδωσε μέσω διαδικτύου. Αναμένεται, τώρα, η απάντηση των δυο απευθείας ενδιαφερομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τα ντιμπέιτ που είχαν προγραμματισθεί έως τώρα, ακυρώθηκαν λόγω διαφωνιών : ο Μπερλουσκόνι ήθελε να μην κληθούν να συμμετάσχουν οι επικεφαλής των μικρότερων κομμάτων, ενώ ο Μπερσάνι απάντησε ότι «στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις παίρνουν μέρος οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί και αυτή, πλέον, δεν είναι η περίπτωση του Καβαλιέρε».

Σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές, ο Μόντι επιμένει, τώρα, στην διεξαγωγή ντιμπέιτ, διότι θέλει να προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τις τελευταίες ημέρες προεκλογικής εκστρατείας για να ανατρέψει το μέχρι τώρα κλίμα. Όταν «ανέβηκε στην πολιτική αρένα», όπως είχε τονίσει ο ίδιος, οι σύμβουλοι και συνεργάτες του έκαναν λόγο για «ποσοστά που θα μπορούσαν να αγγίξουν και το 25%», ενώ, μέχρι την τελευταία νόμιμη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, πριν μια εβδομάδα, η κεντρώα συμμαχία που στηρίζει τον Μόντι, δεν ξεπερνούσε το 14%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε