Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Μόντι στη Βουλή κι απ’ έξω διαδηλώσεις

Ο Μόντι στη Βουλή κι απ’ έξω διαδηλώσεις

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός στην γερουσία της Ρώμης κάνει τις προγραμματικές του δηλώσεις και να ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης την ώρα που οι διαδηλωτές κατακλύζουν την πόλη.

Ο Μόντι δίνει μια πρώτη εικόνα του πώς εννοεί να εφαρμόσει τα μέτρα που του έχουν ζητηθεί από τις Βρυξέλλες. Πιο εύκολες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μετατάξεις στο δημόσιο, πώληση της δημόσιας περιουσίας, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, φοιτητικές οργανώσεις διαδηλώνουν στο Μιλάνο και την Ρώμη, κατά της κερδοσκοπίας και της οικονομικής κρίσης!Στους δρόμους όμως έχουν βγει φοιτητές σε περισσότερες από 60 πόλεις της χώρας.

Στο Μιλάνο μάλιστα ένας οπερατέρ τραυματίσθηκε στο κεφάλι από καπνογόνο ενώ οι φοιτητές, σχεδίασαν, με σπρέι, ένα τεράστιο V, στις γυάλινες βιτρίνες της τράπεζας Unicredit.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν στο πανεπιστήμιο Μποκόνι, του οποίου μέχρι προχθές ήταν επικεφαλής ο Μάριο Μόντι, αλλά οι αστυνομικοί έκλεισαν το δρόμο και σημειώθηκαν συγκρούσεις.

Μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να προσπαθήσουν να διαδηλώσουν μπροστά στην γερουσία την ώρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Οι φοιτητές ζητούν από τον νέο υπουργό παιδείας, Φραντσέσκο Προφούμο, να αλλάξει άμεσα την μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είχε εγκριθεί από την προκάτοχό του, της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Μαρία Στέλλα Τζελμίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κομμένο το μπούγκα μπούγκα τώρα έχει… μπάνκα μπάνκα!

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας – Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών ο Μόντι

Ο Σίλβιο δε μένει πια εδώ… – Τι πήρε μαζί του φεύγοντας

”Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας” – Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε