Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Μουμπάρακ είναι σε άρνηση – Σχημάτισε νέα κυβέρνηση σα να μην συμβαίνει τίποτα!

– Ελεύθεροι μετά και από παρέμβαση των ΗΠΑ οι 6 δημοσιογράφοι  του AlJazeera
– Τα βρήκαν Μουσουλμανική Αδελφότητα – Ελ Μπαραντέϊ
– Χάος στα αεροδρόμια – Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον απεγκλωβισμό όσων το επιθυμούν

Δεν θα εγκατελείψει τόσο εύκολα όπως πολλοί νόμιζαν την εξουσία ο Χόσνι Μουμπάρακ. Και σήμερα ο κόσμος είναι στους δρόμους, η εξέγερση φαίνεται πλέον να οργανώνεται ακόμα καλύτερα και οι φήμες λένε οτι για αύριο οργανώνεται η πιο μεγαλειώδης συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στην πλατεία Ταχρίρ.

Σε αυτό βοηθά και το γεγονός οτι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Ιντερνετ τουλάχιστον στην Αλεξάνδρεια και το Facebook αλλά και το Twitter έχουν πάρει φωτιά. Η ανησυχία της κυβέρνησης είνα τόσο μεγάλη που για να αποτρέψει τον κόσμο να κατέβει στην αυριανή πορεία, ανακοίνωσε οτι αναστέλλεται για αύριο η λειτουργία των τρένων. Ταυτόχρονα, όλες οι αιγυπτιακές αερογραμμές, μεταξύ τους και η EgyptAir, θα ακυρώσουν όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού που είναι προγραμματισμένες κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας (13:00-08:00) την Τρίτη και την Τετάρτη. (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

Την ίδια ώρα σύμφωνα με καταγγελίες με εντολή του καθεστώτος, η αστυνομια που έχει επανεμφανιστεί στους δρόμους, πιέζει τους δημοσίους υπαλλήλους να βγούν και να πάνε στην πλατεία – σύμβολο πια της εξέγερσης, την πλατεία Ταχρίρ και να φωνάξουν υπέρ του Μουμπάρακ!

Τα τανκ στις πυραμίδες....

Οι τράπεζες είναι κλειστές για 3η συνεχόμενη ημέρα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ξανανοίξουν.

Σε πολιτικό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της μουσουλμανικής αδερφότητας και του Ελ Μπαραντέϊ απέδωσαν καρπούς. Μάλιστα έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα έρθει σε επαφή με τον στρατό.

Διόρισε νέα – παλιά κυβέρνηση!

Η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση ανακοίνωσε σήμερα πως σχηματίσθηκε νέα κυβέρνηση στην Αίγυπτο.
Oι μόνοι υπουργοί που άλλαξαν είναι οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ παρέμειναν στη θέση τους άλλοι σημαντικοί υπουργοί, όπως ο υπουργός Άμυνας.
Ο Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι προήχθη σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ενώ διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Άμυνας.
Ο Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ παραμένει υπουργός Εξωτερικών.
Ο Σαμίρ Μοχάμεντ Ραντουάν διορίσθηκε υπουργός Οικονομικών.
Η Σαμίχα Φάουζι Ιμπραήμ διορίσθηκε υπουργός Εμπορίου.
Ο στρατηγός Μαχμούντ Ουάγκντι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Καΐρου και είχε επίσης διατελέσει επικεφαλής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, διορίσθηκε νέος υπουργός Εσωτερικών.

Ετοιμη και η Ελλάδα

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων της Αιγύπτου. Δύο αεροσκάφη C-130, είναι έτοιμα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Aναμένεται η σχετική άδεια από τις αιγυπτιακές αρχές για την ασφαλή μεταφορά των Ελλήνων που θα θελήσουν να επαναπατριστούν. Περίπου 100 Αιγυπτιώτες της Αλεξάνδρειας έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να φύγουν από την Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για άλλα 17 άτομα που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Καΐρου. (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

Ελεύθεροι οι έξι δημοσιογράφοι

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Ουάσιγκτον για να αφεθούν ελεύθεροι οι έξι δημοσιογράφοι της αγγλικής υπηρεσίας του Αλ Τζαζίρα που είχαν συλληφθεί νωρίτερα στο Κάιρο.

Οι έξι απελευθερώθηκαν αφού οι αρχές ασφαλείας κατάσχεσαν μια κάμερα από το προσωπικό του δικτύου. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα την απελευθέρωση των συλληφθέντων δημοσιογράφων και είχε εκφράσει ανησυχία για την απαγόρευση της λειτουργίας του Αλ Τζαζίρα στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Φόβοι για ”τσουνάμι” μεταναστών από την Αίγυπτο

Ο Μουμπάρακ λιάζεται στο Σαρμ Ελ Σεϊχ και ο λαός του είναι για 7η ημέρα στους δρόμους!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε